Zelene mahune ukusan su i hranljiv dodatak mnogim jelima. Volimo ih jer su niskokalorične i bogate hranjivim sastojcima. Mahune sadrže vitamine poput A, C i K, kao i minerale kao što su kalij i folna kiselina. Ovi sastojci igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju, srca i imunološkog sustava.
Vlakna u zelenim mahunama doprinose osjećaju sitosti, podržavaju zdravlje probavnog sustava i mogu pomoći u kontroli tjelesne težine. No, najveći „problem“ kod ukusnih mahuna su žilavu „končići“ po sredini koje je uvijek dobro očistiti prije pripreme. Najčešći način je malim nožićem odrezati vrhove i potegnuti končić, ali ako imate male pomagače u kuhinji (ili jednostavno želite izbjeći rezuckanje) imamo jednostavan savjet za vas.
Malom žlicom zahvatite sam vrh mahune i potegnite vrh končića prema sredini. Radnju ponovite i s druge strane mahune ako končić nije skinut do kraja. Za detaljnije upute pogledajte video:
Nadamo se da će se uz ovaj jednostavan trik mahune još češće naći na vašem meniju.