Mahune

Trik za čišćenje mahuna: Evo kako najjednostavnije maknuti žilavi „končić“

GREEN_300_listici_sredina

Bez upotrebe noža

Najveći problem kod pripreme mahuna su „žilavu končići“ koje je uvijek dobro ukloniti prije kuhanja.

Zelene mahune ukusan su i hranljiv dodatak mnogim jelima. Volimo ih jer su niskokalorične i bogate hranjivim sastojcima. Mahune sadrže vitamine poput A, C i K, kao i minerale kao što su kalij i folna kiselina. Ovi sastojci igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju, srca i imunološkog sustava.

Vlakna u zelenim mahunama doprinose osjećaju sitosti, podržavaju zdravlje probavnog sustava i mogu pomoći u kontroli tjelesne težine. No, najveći „problem“ kod ukusnih mahuna su žilavu „končići“ po sredini koje je uvijek dobro očistiti prije pripreme. Najčešći način je malim nožićem odrezati vrhove i potegnuti končić, ali ako imate male pomagače u kuhinji (ili jednostavno želite izbjeći rezuckanje) imamo jednostavan savjet za vas.

Malom žlicom zahvatite sam vrh mahune i potegnite vrh končića prema sredini. Radnju ponovite i s druge strane mahune ako končić nije skinut do kraja. Za detaljnije upute pogledajte video:

Nadamo se da će se uz ovaj jednostavan trik mahune još češće naći na vašem meniju.

PHOTOS BY: Unsplash.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.