Ocat od jagoda

Aromatičan proljetni začin: Napravite ocat od (ostataka) jagoda

GREEN_300_listici_sredina

Jednostavan recept

Želite li iskoristiti svaku mogućnost jagoda, čak i njihove ostatke? Evo jednostavnog recepta za stvaranje octa od jagoda koji će dodati novu dimenziju vašim kulinarskim avanturama.

Ovaj jednostavni recept za ocat s ekstraktom jagode omogućuje vam korištenje svih dijelova jagoda na kreativan način. Ocat možete dodati u salate, marinade ili čak u osvježavajuće napitke za dodatnu dimenziju okusa. Uživajte u eksperimentiranju s ovim ukusnim dodatkom koji će osvježiti vašu kuhinju. Naravno, preporuka je za ovaj recept koristiti domaće jagode.

Sastojci:

Ostatci jagoda
Bijeli ocat

Upute:

Priprema jagoda: Operite jagode i pažljivo odrežite vrhove. Narežite ostatke jagoda na male komadiće dovoljno male da stanu u bocu.

Sterilizacija boce: Prije dodavanja jagoda, osigurajte da je boca ili staklenka u kojoj ćete napraviti ekstrakt potpuno sterilna. Operite je i osušite temeljito prije korištenja.

Dodavanje jagoda: Stavite narezane ostatke jagoda u steriliziranu bocu ili staklenku.

Dodavanje octa: Napunite ostatak prostora u boci bijelim octom. Potrebno je dovoljno octa da potpuno prekrije jagode.

Infuzija: Zatvorite bocu ili staklenku čvrsto i ostavite je na sobnoj temperaturi minimalno 3 dana. Tokom tog vremena, jagode će infuzirati octenim mirisom i okusom.

Procijedite: Nakon 3 dana, procijedite ekstrakt kako biste uklonili jagodne ostatke. Možete koristiti finu cjediljku ili gazu za ovaj korak.

Pohrana i korištenje: Ocat čuvajte ga u hladnjaku i koristite ga u raznim jelima i umacima. Preporučuje se upotreba unutar 6 mjeseci kako bi se zadržao svjež okus.

PHOTOS BY: Unsplash.com, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.