torbe bengal naslovna (1)

U potrazi ste za ljetnom torbom? Baš takvu, od prirodnih materijala, možete pronaći u centru Zagreba, u dizajnerskom dućanu Selectedd

GREEN_300_listici_sredina

Praktično, održivo i trendi

Ljeti je važno imati veliku torbu, u koju stane sve što vam je potrebno za plažu ili cjelodnevni boravak u gradu. Upravo takve, proizvodi brand Maison Bengal, iza kojeg stoji čak 5000 talentiranih žena iz Bangladeša, a možete ih nabaviti i u Hrvatskoj.

Svako godišnje doba nameće nove kriterije kod izbora torbe. Ljetna torba treba biti što jednostavnija i što prostranija da vam u nju stane baš sve, od kupaćeg kostima i ručnika pa do laptopa. Na vrijednosti dobiva i ako je izrađena od prirodnoga materijala.

Stoga, predstavljamo vam brand Maison Bengal, iza kojeg se krije skupina žena iz Bangladeša, a koji je osnovala i pokrenula Sheenagh Day. Prije nego što je krenula u realizaciju ideje o brandu, Sheenagh je radila u organizaciji za planiranje obitelji i reproduktivno zdravlje koja je bila povezana s UN-om. Kako se svakodnevno susretala s nepravednim položajem žena u ovome dijelu svijeta, odlučila je pokrenuti Far Trade kompaniju kojoj će fokus biti na pravednosti, podržavanju žena, održivosti te poštivanju radnika, ali i okoliša.

U većini azijskih zemalja siromaštvo je temeljni uzrok problema koji pogađaju žene jer im uskraćuje osnovna ljudska prava, pristup obrazovanju, prehrani, donošenju odluka, izborima i životnim prilikama. Stoga, kada se uvjerila koliko je žena u Bangladešu talentirano i koliko ih barata umjetničkim vještinama u tkanju, tehnici ručnog vezivanja ‘makrame’ i izradi košara”, odlučila je s njima pokrenuti posao.

Možete podržati ove žene i kupiti torbu

Ideja Sheenagh Day bila je okupiti i žene koje nikada u životu nisu imale prilike pokazati svoje vještine, što im je omogućilo sredstva za život, ali ne samo to, već i otvorilo novi pogled na vlastitu vrijednost. Jutene torbe, koje izrađuju žene i Bangladeša, oduševit će vas svojim upečatljivim vezovima, a izajnirane su s kratkim i dugim ručkama, pa se mogu nositi na dva načina. Možete ih pronaći i kod nas, u Selecteddu, dućanu u središtu Zagreba, koji bira brendove s posebnim pričama.

Ako osim lijepe torbe, želite podržati i ovu priču o ženama iz Bangladeša, pronašli ste idealnu torbu za sebe.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.