Ovu hrvatsku modnu aplikaciju morate imati na svom mobitelu: Osim sjajnih second-hand ‘ulova’, DressApp.Green daje vam i dnevnu dozu inspiracije

GREEN_300_listici_sredina

Održiva moda

Svi zagovornici održive mode i zaljubljenici u vintage odjevne komade uskoro će moći downloadati jedinu hrvatsku održivu modnu aplikaciju za 'second hand' i 'slow fashion'. Na DressApp.GREEN-u moći ćete pronaći odjeću, obuću, torbe i modne dodatke, a platforma stavlja veliki naglasak na prezentaciju i kvalitetu samih komada. 

Sve je jača svijest o tome kako i moda treba biti dio održivog načina života, a biranje “slow fashiona” kao statementa sve je izraženiji. Tako i second handovi postaju sve posjećeniji, a odjeća koja ima neku svoju priču željeni komad u ormaru. Na tome tragu nastala je i jedina hrvatska namijenjena second hand kupovini i promicanju održivosti DressApp.GREEN, koju je u sklopu istoimenog startapa pokrenula Maja Pulić, diplomirana ekonomistica.

Kako Maja objašnjava za Fashion.hr, aplikacija je zamišljena kao kombinacija Instagrama i webshopa. “Preferiramo da korisnici fotografiraju odjeću na sebi i objavljuju fotografije svojih outfita baš kao što bi to činili na društvenim mrežama, bez srama i ‘izrezivanja’ glave, kao što to često rade na oglasnicima… Želimo im poručiti da se nemaju čega sramiti jer spašavaju planet! Dovoljno je reći kako godišnje bacamo 90 milijuna tona odjeće, dakle jedan kamion svake sekunde’, kaže Maja Pulić.

aplikacija za second hand

DressApp.GREEN bi vam tako osim sjajnih second-hand “ulova” trebao omogućiti i dnevnu dozu inspiracije, a Maja Pulić ohrabruje buduće korisnike da, osim artikala koje prodaju, “uploadaju” i fotografije svojih omiljenih outfita – baš kao na Instagramu.

A ako vam zapne za oko dobar stil i outfiti nekog od korisnika na DressApp.GREEN-u, možete ga zapratiti i označiti njegove stylinge “srcem”. Tako ih ustvari “pospremate” u svoj virtualni “moodboard” na kojem uvijek možete pronaći inspiraciju u svega par klikovaTakođer, aplikacija uključuje posebnu rubriku u kojoj izdvaja najnovije artikle članova koje pratite kako vam ne bi promaknuli.

APLIKACIJA

Na DressApp.GREEN-u ćete moći pronaći isključivo odjeću, obuću, torbe i modne dodatke, a platforma stavlja veliki naglasak na prezentaciju i kvalitetu samih komada. “Želja nam je da odjeća na fotografijama izgleda lijepo, da nije pobacana. Pri uploadu donosimo upute za fotografije – dakle, da preferiramo odjeću na tebi, sugeriramo svjetlo, kut… Za svaki artikl možete objaviti do sedam fotografija, ali i jedan video”, objašnjava Maja.

Iako je dopušteno prodavati artikle bilo kojeg brenda i cjenovnog ranga, DressApp.GREEN inzistira na kvaliteti i nosivosti proizvoda. Komadi ne smiju biti u lošem stanju ni imati velika oštećenja, a određenu razinu kvalitete garantira i minimalna cijena artikala koja je u početnoj fazi postavljena na osam eura. “Najdraže bi mi bilo vidjeti da korisnici prodaju, primjerice, haljine naših dizajnera. Vjerojatno su ih nosili samo jednom, a ovako bi im produžili vijek i omogućili kupovinu nekome tko si inače ne bi mogao priuštiti takav komad. Također, hrvatski bi brendovi tako dodatno dobili na vidljivosti”, smatra Maja Pulić.

Personalizirani pristup

Aplikacija se ističe i zanimljivim rubrikama osmišljenim kako bi svakom korisniku priuštili personalizirano iskustvo. Tako vas u rubrici “Green je IN” očekuju najpopularniji i najnoviji artikli, dok sekcija “Unique me” donosi prijedloge proizvoda prilagođenih korisniku. Naime, svaki korisnik pri izradi profila može unijeti podatke o sebi – svoju visinu, veličinu, mjere, ali i preferirane stilove u “Unique me” formularu. Možete birati između desetak različitih stilova kao što su casual, streetstyle, designer, sportsko ili vintage. U skladu s navedenim kategorijama, u rubrici “Unique me” čekat će vas komadi odabrani upravo po vašoj mjeri. Također, aplikacija nudi niz kategorija kojima možete opisati svoj proizvod – od materijala i stanja do brenda i boje, što će znatno olakšati samo pretraživanje i filtriranje ponuđenih proizvoda.

Kao što smo već spomenuli, na jednom mjestu možete pronaći i nove artikle korisnika koje pratite, a aplikacija će vam kroz rubriku “Upoznaj nove članove” redovito predlagati i profile novih korisnika čiji bi vas stil ili ponuda mogli zanimati. Sve to pomaže ostvarenju jedne od glavnih ideja DressApp.GREEN-a – stvaranju lokalne zajednice koju povezuje ljubav prema modi i održivosti. Kako bi članovi što bolje osvijestili koliku promjenu čine “second-hand” kupovinom, aplikacija će ih nagrađivati posebnim “značkama”.  

aplikacija

Sigurnost korisnika je na prvom mjestu

Poznato je kako kupovina od neverificiranih prodavača na raznoraznim oglasnicima sa sobom nosi izvjesni rizik, kao i dijeljenje vaših osobnih podataka s potpunim strancima. Svjesni opasnosti od online prijevara koje su posljednjih godina sve učestalije, Maja i njezin IT tim iz tvrtke Async Labs najviše su pozornosti posvetili sigurnosti svojih korisnikaOsam su mjeseci bili u potrazi za najsigurnijim načinom plaćanja, posrednikom koji ustvari čuva novac kupca sve dok uspješno ne zaprimi svoju pošiljku.

“Naposljetku smo se odlučili za Stripe, sustav koji je došao u Hrvatsku prije dvije godine. Nema sigurnije od Stripea, koriste ga, primjerice, Amazon, ASOS i Apple. Dakle, čak ni sama aplikacija neće imati pristup kartičnim podacima korisnika, imat će ga samo Stripe, koji će čuvati vaš novac sve dok ne potvrdite da je sve u redu s pošiljkom. Tek se tada pušta novac prema prodavatelju”, objašnjava vlasnica startupa.

Korisno je i što svaki korisnik na svom profilu, u sekciji kupljeni i prodani artikli, na jednom mjestu može pronaći važne informacije o svim svojim pošiljkama. Aplikacija prati faze u kojima se nalazi paket, tako da ćete smjesta znati kada je poslan ili preuzetTakođer, svaki kupac ima pravo na povrat unutar 48 sati ako artikl ne odgovara opisu.

Ako i sami želite isprobati jedinu hrvatsku održivu modnu aplikaciju za “second hand” i “slow fashion”, na ovom linku se možete pridružiti listi čekanja i među prvima testirati i ocijeniti DressApp.GREEN! Budite korak ispred!

PHOTOS BY: Mirna Marić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.