Snapinsta.app_312486801_165114929459142_6033784015312180085_n_1080

Ovo se zove održiva moda: Biljana Borzan u suknji iz mladosti staroj 30 godina koju i danas nosi

GREEN_300_listici_sredina

Vječni komadi odjeće

Na svojim društvenim mrežama hrvatska se predstavnica u Europarlamentu Biljana Borzan fotografijom vratila tridesetak godina unatrag kad je nosila istu suknju koju i danas preferira nositi na važnim događanjima i time poslala važnu i održivu poruku...

Nakon što je Europski je parlament izglasao Izvješće o strategiji EU-a za održive i kružne tekstilne proizvode, na čemu je iz perspektive Odbora za zaštitu potrošača radila i hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan, o čemu smo ranije pisali, ova Osječanka objavila je zanimljive fotografije na svom Instagram profilu podsjetivši nas na važnost negomilanja odjeće u ormarima.

Da cirkularnu modu itekako treba njegovati ne bi li njome donekle “istrijebili” sve veću poplavu brze mode, upozorila je na to i hrvatska članica u Europarlamentu Biljana Borzan prisjetivši se fotografijom suknje stare 30 godina koju i danas nosi. “Moja omiljena suknja prije 30 godina i danas. Znate li da se proizvodnja odjeće udvostručila od 2000. do 2015. godine, a trajnost proizvoda se smanjila za trećinu? Godišnje se baci 11 kg odjeće po osobi, a istu odjeću ljudi nose u prosjeku samo 7 do 8 puta. Zato na razini EU poduzimamo mjere kako bi poboljšali trajnost tekstila i zaštitili okoliš”, istaknula je Biljana Borzan naglasivši važnost novog Izvješća koje poziva na uvođenje digitalne putovnice preko koje ćemo lako saznati relevantne podatke o proizvodu; na primjer gdje je i kada je napravljen, od kojih materijala i može li se reciklirati.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.