Idealna zamjena za kruh: Krekeri koji će vam dati dnevnu dozu omega-3 masnih kiselina

GREEN_300_listici_sredina

Priprema je laka i jednostavna

Hrskavci od graha i chia sjemenki oduševit će vas okusom i jednostavnom pripremom.

Ako želite uvesti promjenu u vašu prehranu i isprobati novi recept ili vam se jednostavno samo jede nešto hrskavo, ovi krekeri od graha i chia sjemenki idealan su odabir. Osim što su ukusni, bogati su vlaknima i proteinima, a priprema je više nego jednostavna.

Chia sjemenke su superhrana bogata omega-3 masnim kiselinama za podršku zdravlju srca, proteini potiču mišićni rast, antioksidativna svojstva štite stanice, a regulacija razine šećera u krvi pruža dugotrajnu energiju, doprinoseći općem zdravlju organizma.

Crveni grah, bogat vlaknima, bjelančevinama i raznim hranjivim tvarima, donosi niz zdravstvenih prednosti. Sposobnost pružanja dugotrajne energije, podrška zdravlju srca, regulacija razine šećera u krvi i doprinos izgradnji mišićne mase samo su neki od razloga za uključivanje crvenog graha u prehranu. Također, crveni grah je ukusan i svestran sastojak koji se lako može integrirati u različite recepte.

Za mali pladanj (oko 26 krekera) potrebno vam je:

200 g crvenog graha (iz konzerve ili kuhanog)
2 žlice chia sjemenki
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/2 žličice češnjaka u prahu (opcionalno)
1/2 žličice paprike (opcionalno)
1/2 žličice praška za pecivo
Sol i papar po ukusu

Postupak: Zagrijte pećnicu na 170 °C. Isperite i ocijedite crveni grah ako je iz konzerve. U multipraktiku izmiksajte crveni grah, chia sjemenke, maslinovo ulje, češnjak u prahu, papriku, prašak za pecivo, sol i papar u glatku pastu. Obložite protvan papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na papiru za pečenje kako biste stvorili tanki sloj. Koristite dodatni list papira i valjak da ga stanjite. Nožem ili kotačem za pizzu izrežite smjesu na komade veličine kreker. Pecite na 170 °C oko 30 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Povećajte temperaturu na 200 °C još dodatnih 8-10 minuta kako biste poboljšali hrskavost. Pustite da se potpuno ohladi prije nego što ih razlomite duž ocrtanih linija.

 

PHOTOS BY: Unsplash.com Pexels.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.