pizza nsl

Tijesto od samo tri sastojka: Pizza bez glutena i s manjim udjelom ugljikohidrata

GREEN_300_listici_sredina

Jednostavna priprema

Ako tražite recept za pizzu nakon koje vas neće peći savijest i koja će vam lagano 'sjesti' na želudac, pokušajte s ovim receptom - rezultat će vas oduševiti.

Ako ste od onih koje ponekad uhvati strašna želja za pizzom, koju ne želite namiriti sao zato što mislite da ovo jelo nije zdrav odabir, možda će vam biti prihvatljivija opcija ovog jela s nekim drugim sastojcima. Na primjer, sa zobenim brašnom umjesto običnog, pšeničnoga? I zobeno brašno nije neka “egzotična” namirnica, možete ga pripremiti i sami od zobenih pahuljica – ako jednu šalicu zobenih pahuljica ubacite u blender i usitnite ih, dobit ćete jednu šalicu zobenog brašna.

Iako obično brašno za pizzu i zobeno brašno sadrže sličan broj kalorija, varijanta od zobi veći je izvor vlakana i proteina te smanjuje udio ugljikohidrata za oko 8 grama. Naravno, za osobe koje izbjegavaju gluten – zobeno brašno je gluten free.

Sastojci
  • 120 g zobenog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 125 g jogurta
  • 1/4 žličice soli
  • 1/8 žličice papra
  • 1/4 žličice talijanske mješavine začina
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
Priprema
  1. Zagrijte pećnicu na 200ºC.
  2. Pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete tijesto.
  3. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  4. Ravnomjerno izlijte smjesu od zobi na papir za pečenje. Raširite smjesu prema željenoj debljini.
  5. Stavite u pećnicu na otprilike 5 minuta ili dok rubovi ne počnu smeđiti.
  6. Dodajte umak i sve željene dodatke. Pecite dok se sir ne otopi i rubovi kore lagano posmeđe (oko 10 minuta).

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.