196509547_1289976471404763_658179180527624831_n

Znamo odličnu knjigu domaćih autorica koja nas uči pripremanju zdravih obroka za cijelu obitelj

GREEN_300_listici_sredina

Stručna literatura za svaki uzrast

Sve što vas je ikad zanimalo o zdravoj prehrani s naglaskom na onu biljnu sad je tu. "Zeleni život vege mama" genijalna je literatura autorica Ivane Šimić i Ive Janeš koja je prilagođena za sve uzraste, ali služi i kao stručna literatura. Baš ono što vam je u mjesecu izazova poznatog i kao Veganuary potrebno.

Ako ste ikad trebali literaturu u kojoj ćete naučiti sve o prehrani s posebnim naglaskom na biljnu prehranu, tu je i to zahvaljujući autoricama magistirci nutricionizma Ivani Šimić i mag.oec. Ivi Janeš koje su zahvaljujući Indiegogo kampanji skupile sredstva i objavile knjigu “Zeleni život vege mama”. Knjiga je to koju obožavaju svi od djece, do roditelja, a dovoljno je stručna da ju koriste i u bolnicama s obzirom na to da je nastala u suradnji s doktorima pedijatrije i alergolozima.

“Knjiga je riznica znanja o biljnoj prehrani temeljenoj na znanstvenim činjenicama, nadasve jedinstvena jer detaljno obrađuje prehranu svih dobnih skupina, trudnica i dojilja te je prilagođena alergičarima”, ističu autorice čija je knjiga u vrlo kratkom roku doživjela i svoje drugo izdanje.

“Zeleni život vege mama” nije klasična kuharica, ona je zamišljena kao vodič za edukaciju o zdravoj biljnoj prehrani (ali i temelj svake prehrane) za buduće majke, trudnice, dojilje, bebe i djecu no ujedno obuhvaća i svakodnevni život cijele obitelji. Vrlo je praktična za korištenje te sadrži primjere jelovnika i primjere što sve možemo pripremiti s jednom namirnicom u nekoliko recepata. Također, obnavlja znanje o našim domaćim super namirnicama koje su s vremenom pale u zaborav.

Autorice su kreirale brza zdrava jela, jela za alergičare, jela za putovanja, tradicionalna jela na biljni način. Knjiga uči čitatelje o načinima obrade i skladištenju namirnica, napravljena je i školica zamjene za jaja, izradu biljnog sira te još mnogo toga pod povećalom nutritivnih izračuna.

“Ono što ovaj priručnik čini jedinstvenim na tržištu je i način na koji su predstavljene informacije one nisu dosadne i komplicirane. Dapače, svaka je namirnica objašnjena jednostavnim rječnikom, a o sebi govore upravo one same. Predstavit će nam se mnogi poput miss Heljde, super junaka Batata, snažnog Kelja, čistačice Tikvice, a gospodinu Kikirikiju, na primjer, nije jasno zašto su neki ljudi alergični na njega pa su u knjizi detaljno obrađeni alergeni, intolerancije no i svi makro i mikro nutrijenti. Ovaj priručnik upravo zato nije namijenjen samo roditeljima, nego dapače i djeci kojoj će ilustracije biti jako zabavne (potvrdila naša djeca i njihovi prijatelji!) te će to biti prilika da uče o namirnicama i njihovom pravilnom kombiniranju”, zaključuje jedna autorica Iva Janeš koja je i osnivačica istoimene grupe na Facebooku gdje na dnevnoj bazi mame razmjenjuju iskustva, educiraju se i traže provjerene informacije.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.