pexels-lina-kivaka-2773606

Znate li što je Veganuary i zašto biste se trebali priključiti ovom genijalnom izazovu?

GREEN_300_listici_sredina

Odluke koje vrijedi odabrati

Nova godina, nove odluke. Neka vam se na popisu nađe i ona kako mijenjate mesnu prehranu u biljnu, a u tome vam može pomoći siječanjski izazov - Veganuary koji ove godine slavi 10. godinu.

Drugim danom siječnja krenuli smo u radni tjedan, prvi nakon blagdana i svih njegovih blagodati. Rijetki su oni koji su se tijekom božićno-novogodišnjih praznika pridržavali što zdravije prehrane i nisu popustili pred slatkišima, većim porcijama hrane i dobrom kapljicom. Nova godina za mnoge donosi i nove odluke, promjene u životu i naprosto kretanje iznova.

Na popis promjena bilo bi dobro dodati i promjenu prehrane. Blagodati biljne prehrane odavna su poznate i sve se više pojedinaca odlučuje na takvu vrstu menija na svojim stolovima.

Izbacivanje mesa iz svoje kuhinje korak je ka ne samo zdravijem životu, već i zdravijem planetu. Stoga je pravo vrijeme da iskoristite siječanj za mijenjanje prehrane, tim više što se možete uključiti u izazov poznat i kao Veganuary.

Riječ je o godišnjem izazovu koji vodi britanska neprofitna organizacija koja promiče i educira o veganstvu potičući ljude da slijede veganski način života tijekom mjeseca siječnja. Otkako je događaj prvi put počeo još  2014., broj sudionika raste svake godine.

Tako se 400.000 ljudi prijavilo za kampanju 2020. godine, a procijenjeno je da to predstavlja ekvivalent ugljičnog dioksida 450 000 letova i spašava živote više od milijun životinja. Prošle godine izazovu se službeno priključilo više od 600 tisuća ljudi, a vjeruje se kako ih ima znatno više koji su se priključili izazovu.

I vi se možete priključiti ovom izazovu, sada i odmah. Na vama je samo da izbacite životinjske proizvode iz vaše kuhinje i na za vaš stol odaberete biljne alternative. Također, uključivanje u ovaj siječanjski izazov iskoristite da naučite što više o biljnoj prehrani te ju nastavite prakticirati i nakon Veganuaryja.

Posjetite službenu stranicu izazova za više ideja, a edukaciju o receptima možete pronaći u raznim veganskim kuharicama, kao i kulinarskim videima na društvenim mrežama, važno je samo da upamtite kako svaka mesna delicija itekako može imati svoju biljnu alternativu.

PHOTOS BY: Instagram, Facebook, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.