Vatrogasac iz Osijeka koji se bori s vatrenom stihijom: ‘Oprema se topi na nama, gori 10 hektara plastike’

GREEN_300_listici_sredina

Situacija je ozbiljna

Ozbiljno je stanje na požarištu osječke tvrtke Drava International čije se skladište plastike zapalilo sinoć iza ponoći.

Zapalile su se tisuće kvadrata uskladištene plastike na otvorenom prostoru nakon čega je nastao ogroman oblak dima u kojem su štetne i kancerogene tvari.

Više od sto vatrogasaca bori se na terenu s vatrenom stihijom. Među njima je i Boris Banjan, zamjenik zposvjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

“Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova tvornice. Upravo mičemo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi spriječili da vatra zahvati i tu zgradu. Na žalost, jedan objekt vatra je već zahvatila. Nismo ga mogli spasiti, rekao je Banjan za 24sata.

Uzrok požara još uvijek nije poznat

Podsjetimo, Građani s tog područja primili su i alarmirajuću SMS poruku sustava Civilne zaštite SRUUK (Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama) u kojoj su obaviješteni da zatvore prozore te da ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike.

Djeca iz Čepina, Ivanovca i još nekih okolnih mjesta ipak neće ići u školu jer vjetar nosi prema njima dim i moguće opasan zrak.

Točan uzrok požara još nije poznat i utvrdit će se očevidom, a vatra je izbila dalje od proizvodnog pogona, na vanjskom odlagalištu plastike, rekao je šef civilne zaštite.

PHOTOS BY: Vatrogasci Osijek, Screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.