VIDEO Gori skladište plastike u Osijeku,u zraku su štetne tvari: ‘Ovo je požar nezapamćenih razmjera’

GREEN_300_listici_sredina

Gori skladište Drava Internationala

Gori pogon osječke tvrtke Drava International u kojemu je skladištena plastika. Zapalile su se tisuće kvadrata uskladištene plastike na otvorenom prostoru nakon čega je nastao ogroman oblak dima u kojem su štetne i kancerogene tvari.

Na terenu je 21 vatrogasno društvo i više od 100 vatrogasaca, a požar još uvijek nije lokaliziran niti je pod kontrolom.

Kako je za N1 kazao dogradonačelnik Osijeka, Dragan Vulin, riječ je o požaru nezapamćenih razmjera.

POGLEDAJTE VIDEO: 

” Nemamo ozbiljnije ozlijeđenih, bilo je nekoliko intervencija Hitne pomoći koja je pomogla vatrogascima uslijed djelovanja topline, ali nije bilo ničeg ozbiljnog i vjerujem da će tako i ostati”, kazao je Vulin.

Građani s tog područja primili su i alarmirajuću SMS poruku sustava Civilne zaštite SRUUK (Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama) u kojoj su obaviješteni da zatvore prozore te da ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike.

Podaci za sada nisu alarmantni

“Počeo je puhati vjetar koji nosi dim prema jugu, poslali smo poruku putem sustava da ljudi što manje borave na otvorenom, da ne prozračuju prostorije, da zatvore prostore. Nešto je lošija situacija u naseljima Antunovac i Ivanovac, ali rade se analize, zasad podaci nisu alarmantni. Svi mogu na posao i djeca mogu u školu, ali neka se ne zadržavaju puno vani. Gori plastika, može biti dosta kancerogenih tvari u zraku, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka”, kazao je Vulin u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kako je izvijestio HRT, u tvrtki su bili zaposleni i strani radnici koji su ondje imali i smještaj pa će im sada biti osiguran novi.

Djeca iz Čepina, Ivanovca i još nekih okolnih mjesta ipak neće ići u školu jer vjetar nosi prema njima dim i moguće opasan zrak.

Točan uzrok požara još nije poznat i utvrdit će se očevidom, a vatra je izbila dalje od proizvodnog pogona, na vanjskom odlagalištu plastike, rekao je šef civilne zaštite.

PHOTOS BY: Vatrogasci Osijek / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.