james-kovin-IVNEZ0rHlf4-unsplash

Uskoro počinje Zeleni filmski festival: Evo gdje možete nabaviti ulaznice i koliko koštaju

GREEN_300_listici_sredina

Čak 70 filmova o zaštiti okoliša

Na ovogodišnjem festivalu prikazat će se 70 dokumentarnih filmova o zaštiti okoliša i prirode, a svaki od njih ima važnu poruku. Organizacija također pruža vijesti o okolišu te ugošćuje privatni forum za raspravu s redateljima.

Uskoro počinje Cinema Verde, zeleni online filmski festival na kojem će se prikazati 70 filmova na temu zaštite okoliša i klimatskih promjena. Njihova je misija, kako su istaknuli, pružiti javnosti edukaciju o okolišu putem filma. Nastoje tako podići svijest o ekološkim praksama koje poboljšavaju javno zdravlje i kvalitetu života u urbanim, prigradskim i ruralnim sredinama.

“Obrazovanje o okolišu postalo je neophodno za osiguranje zdrave budućnosti. Promicanjem i isticanjem ekoloških akcijskih dokumentaraca, kratkih i igranih filmova njegujemo filmsku kategoriju nezavisnog ekološkog filma”, objavili su organizatori Festivala.

Na ovogodišnjem festivalu prikazat će se, između ostaloga, dokumentarac “Be water – Andes to Amazonia”, čija je radnja smještena u Boliviji, a govori o važnosti očuvanja vode. Osim toga, prikazat će se i neobičan dokumentarac o zmiji koja pripovijeda o posjetu ekvadorskoj šumi u kratkom filmu “Dipsas Speaks”, a posebnu je pozornost publike izazvao film “Čuvar špilje” o umirovljenom speleologu koji se u mirovini brine o zaštiti špilja.

Bogata ponuda filmova 

Mnogi, iako ne svi, kratki su filmovi, u rasponu od šest do 30 minuta. Cijeli festival ima bogatu ponudu filmova, velike raznolikosti i mnogih zanimljivih poruka o zaštiti okoliša. Tijekom proteklih 13 godina, Cinema Verde je svjetskoj publici donio više od 200 ekoloških filmova.

Organizacija također pruža vijesti o okolišu, ugošćuje privatni forum za raspravu i emitira sesije pitanja i odgovora redatelja. Ako kupite pretplatu Cinema Verde za sebe ili kao dar, izravno ćete podržati filmaše koji su plaćeni po gledanosti svojih filmova. Cijena ulaznica za jednodnevnu kartu je pet dolara, a mjesečna iznosi 10 dolara.

Ulaznice i detaljan program filmskog festivala možete pronaći ovdje.

 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.