F018_C002_1214VM

Dječak i tigar – film koji jedva čekamo da dođe u kina!

GREEN_300_listici_sredina

Avantura na Himalajima

“The Tiger’s Nest” bavi se jednim od najvažnijih pitanja našeg vremena, očuvanjem divljih životinja i ugroženih vrsta, s ciljem širenja otvorene poruke o ekstremnoj situaciji u kojoj se naš planet danas nalazi u odnosu na okoliš.

Posljednjih godina krivolov i ilegalna trgovina smanjili su populaciju bengalskih tigrova na nešto više od tri tisuće tigrova u divljini, dovodeći cijelu vrstu u opasnost od izumiranja.

Glavna tema novog filma skreće pozornost na tužnu stvarnost koju treba iznijeti na vidjelo i boriti se protiv nje. Film ima za cilj podići uzbunu zbog trenutačne ekološke krize i drastičnog utjecaja na planet koji nismo mogli ni zamisliti. Film promišlja potrebu drugačijeg pristupa okolini oko nas, što bi trebalo emotivno djelovati na publiku.

Što se tiče pozicioniranja na filmskom i televizijskom tržištu, projekt svojom temom, pričom, fascinantnim kadrovima prirode (šume Chitwana, ljepota Himalaje), napetim situacijama i emocijama ima elemente koji privlače sve dobne skupine. To je snažna i uzbudljiva avantura koji će zaintrigirati i zabaviti obitelji diljem svijeta.

Glavna glumačka postava filma doprinosi komercijalnoj vrijednosti i međunarodnom interesu za film. Glavni glumac, Sunny Pawar, mladi indijski dječak koji je postao poznat po ulozi u filmu “Lav” nominiranom za Oscara, idealan je glumac za ulogu Balmanija, glavnog protagonista. Sunny ima urođenu sposobnost izražavanja i iznenađujuće umjetničke vještine, unatoč svojoj mladosti.

Za ulogu Hannah, ravnateljice sirotišta, imamo izuzetnu Claudiu Gerini, koja nije samo veliki lokalni talent u Italiji, već je poznata i na međunarodnom tržištu po ulogama u filmovima kao što su “John Wick 2” i Netflixovom “Suburra: Blood on Rome”.

Umjetničkoj vrijednosti filma pridonose i scenaristi Hugh Hudson i Rupert Thomson te redatelj i producent Brando Quilici. Hugh Hudson bio je savršen za ovaj projekt jer gaji veliku strast prema ovom žanru. Režirao je filmove kao što su “Greystock: The Legend of Tarzan” i “Chariots of Fire”, koji su 1982. osvojili mnogo Oscara.

Rupert Thomson je poznati britanski romanopisac. Autor je osam vrlo hvaljenih romana, od kojih su “Air and Fire” i “The Insult” bili u užem izboru za nagrade Writer’s Guild Fiction Prize i Guardian Fiction Prize. Redatelj Brando Quilici ima dugogodišnje iskustvo snimanja u udaljenim područjima svijeta. Njegov najnoviji film “The Journey Home” prodan je u više od 20 zemalja svijeta, a izvrsne rezultate je postigao u kinima u Italiji. Dobro je prihvaćen u Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj. Producentski tim koji radi s redateljem je isti već više od dvadeset godina te je stoga vrlo složna i kompetentna ekipa.

Film “Dječak i tigar” možete pogledati u Cinestar kinima od 26. siječnja.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.