Upoznajte Fiumicu gumicu: Scrunchie gumica napravljena od ostataka materijala

GREEN_300_listici_sredina

Ne oštećuje kosu!

Paula Lugarić starim je materijalima iz ormara udahnula novi sjaj i kreirala unikatne gumice, a uskoro će se u njezinoj ponudi naći dva nova proizvoda.

Gotovo da nećete naići na ženu koja oko svoje ruke nema barem jednu rezervnu gumicu za kosu kojom kad prilika to zahtijeva, zaveže svoju kosu. Bilo da se radi o ukrasu ili praktičnosti, kosa u repu ili punđi nezaobilazan je način tretiranja dugih frizura. Kosu u repu često ima i glavna akterica ove naše priče. Riječ je Paoli Lugarić, magistri primijenjenih umjetnosti, kiparici koja je nedavno diplomirala na riječkom Sveučilištu. Paola se već neko vrijeme bavi kazališnom scenografijom i uz ovaj posao došla je na ideju za još jedan, a to je upravo izrada scrunchie gumica za kosu. Riječ je, naime, o predimenzioniranim gumicama koje dolaze u raznim bojama i nakon devedesetih, danas su ponovno postale veliki hit. Paoline gumice dobile su i simpatično ime – Fiumica gumica.
– Radim posao zbog kojeg mi je kosa uglavnom svezana. Stoga sam znajući prednosti scrunchie gumice, došla na ideju da si sama sašijem prvu Fiumicu gumicu. Između ostalog naslijedila sam veliku količinu materijala koju sam htjela iskoristiti i ovo mi se učinila kao super prilika da to i ostvarim – otkrila nam je Puljanka koja zbog posla trenutačno živi u Rijeci.

Njezine Fiumice su u potpunosti izrađene od ostataka materijala pa je gotovo svaka od njih drugačija i posebna, a neke su gumice materijalima iz prošlosti kojih više teško da ćemo naći u prodavaonicama, dale potpuno novi sjaj.
– Počela sam prvo od materijala koji sam naslijedila od obitelji i poznanika. Nadam se da ću i ubuduće dolaziti do materijala koje ću moći predstaviti u svojoj ponudi. Zasada ga imamo sasvim dovoljno, ali svaki dodatni materijal je dobro došao. Zanimljivo mi je što su to sve uglavnom mali dijelovi materijala od kojih se ništa konkretno ne može napraviti , a opet sasvim dovoljno da se napravi par komada Fiumica. Također ima jako zanimljivih dezena koji se više ne mogu  pronaći u prodaji, pa bi mogli reći da se radi o vintage modelima – dodaje kreatorica Fiumica.

Fiumice dolaze u tri veličine – small, medium i oversize po cijeni od 25 do 50 kuna. Osim ovog kreativnog projekta koji se zasniva na reusable elementima, i sama Paola kaže kako je s vremenom počela preferirati upravo taj način kada se privatno odijeva.
– Mogu reći da sam u zadnjih par godina jako smanjila kupovanje odjeće u fast fashion dućanima, te se više volim prošetati second hand shopovima i tamo pronaći neki vintage komad za puno manje novaca. Uglavnom sam uvijek nosila odjeću iz ormara svoje bake i babe. Kod njih se znalo naći zbilja vrijednih komada odjeće ponekad stare i više od 50 godina. Također nije mi ni strana razmjena sa svojim najbližim prijateljicama – priča nam ova umjetnica koja za budućnost priprema i širenje asortimana u sklopu Fiumice.
– Uskoro bi trebala uvesti dva nova proizvoda koja će također biti od restlova materijala koji ostanu nakon što napravim Fiumice. Više o tome biti će objavljeno na našem Instagram profilu – zaključuje Paola Lugarić, a mi joj želimo puno sreće u daljnem radu.

PHOTOS BY: Kristina Barišić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.