158881071_477929330234306_5031879893656866807_n

Upoznajte Alohas, španjolski brend stylish i održivih cipela

Više od cipela

Ako ste u potrazi za novim jesenskim cipelama i outfitima, ali ne možete pronaći ono što tražite u svom gradu, pronašli smo jedan jako kul španjolski održivi brend cipela, a po novom i odjeće, koji će vam se sigurno svidjeti...

Današnji način kupovine je postao puno više od uobičajenog tradicionalnog načina koji se njegovao dugi niz godina. Postao je način na koji ćemo pokazati i zauzeti svoje stajalište o tome koliko brinemo o planetu, koliko razmišljamo i brinemo odakle dolaze proizvodi koje kupujemo i kako se rade, time pokazujemo svoje stajalište o vrijednostima tvrtke i dajemo podršku određenom načinu poslovanja. Izjave poput “Think before you buy” (Razmisli prije nego kupiš) i “You are what you wear” (Ono si što nosiš) su tu da nas podsjećaju da je bitno što kupuješ jer svojim odabirom direktno utječemo na stvaranje vrijednosti i popularnosti određenog proizvoda i njegovog direktnog utjecaja na planetu.

Kako je prekomjerna proizvodnja u modi jedna je od najvećih svjetskih prijetnji okolišu, Alohas brend odlučno odbija biti dio tog problema. Njihov drugačiji pristup proizvodnji i prodaji se sastoji prvenstveno od toga da se morate predbilježiti za njihov proizvod prije nego se uopće započne izrađivati. Njihov sustav predbilježbi omogućuje im točno predviđanje razine potražnje prije proizvodnje, pa tako proizvode samo količinu obuće koju će doista i prodati. Za vas to znači da možete naručiti must have proizvode za sljedeću sezone unaprijed i s popustom dok sudjelujete u kretanju prema održivijoj modi.

S kupovinom na zahtjev mijenja se tradicionalni način kupnje jer time ćete izbjeći impulzivnu kupovinu, unaprijed planirati i odgovorno kupovati točno što vam treba za sljedeću sezonu, i podržavati tvrtku koja se brine o okolišu, načinu proizvodnje i ljudima koji to proizvode. Alohas cipele su se od samog lansiranja proizvodile u Španjolskoj te im je lokalna proizvodnja osigurava manji ugljični otisak, redovni odlasci tima u proizvodne pogone kako bi se osigurali vrhunski radni uvjeti i pažljivu izradu od strane pouzdanih obrtnika. Odabrani pružatelji usluga s kojima rade uključuju dobavljače certificirane od strane Leather working group što je najveći svjetski program održivosti kože.

U posljednjih nekoliko mjeseci Alohas je pokrenuo razne nove projekte, uključujući održivu liniju kupaćih kostima, ekološku kolekciju cipela pod nazivom Second Life i zasebni veganski brend Svegan koji nudi samo veganske cipele. Kolekcija Second Life sastoji se od četiri najprodavanija dizajna ovog brenda koji su izmijenjeni tako što su za izradu koristili reciklirane plastične potplate i dvije vrste kože na biljnoj bazi od meksičkog kaktusa i kukuruza. Neki od njihovih najprodavanijih proizvoda iz kolekcije su sandale Sophie Corn koje osim što predivno izgledaju, mogu se pohvaliti izradom od recikliranog poliestera i biopoliola dobivenih iz kukuruza i koje su poput većine Alohas proizvoda, dizajnirane i proizvedene u Španjolskoj, kako bi podržali domaće obrtnike i smanjili svoj ugljični otisak.

Tijekom pandemije COVID-19, ekipa Alohasa odlučila je proširiti ponudu na svojoj stranici tako da je počela nuditi proizvode i drugih brendova koji su u skladu s njihovim vrijednostima i slijede njihov model prodaje na zahtjev. To uključuje Svegan, Åpoint i Manola, održivi brend aktivne odjeće koju je suosnovao izvršni direktor Alohasa, Alejandro Porras. Nova značajka na njihovoj web stranici omogućuje i da donacijama smanje ukupni ugljični otisak njihove e-trgovine. Možete dodati dva eura ili više u košaricu u trenutku kupnje, a zatim odlučiti koji je razlog za tu donaciju. Aktivni projekti trenutno uključuju obnovu izvornih šuma i međunarodne projekte obnovljive energije. Oboje spadaju u projekte borbe protiv klimatskih promjena, što vas čini korak bliže odgovornoj kupovini.

PHOTOS BY: Instagram @alohas / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.