185835933_295684212254422_257688491303777936_n

Biste li nosili ove tenisice napravljene od ostataka voća?

GREEN_300_listici_sredina

Veliki hit na Kickstarteru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Brend MoEa, naziv skraćen od Mother Earth, stvorio je alternativne kožne tenisice od otpada hrane. Tvrdi da njihove cipele emitiraju 89% manje emisija ugljika od tradicionalne kože jer su izrađene od grožđa, kaktusa, jabuka, ananasa i kukuruza.

Otpad od hrane, poput pulpe grožđa iz talijanske vinske industrije, otpad od jabuka iz industrije sokova, otpad od lišća ananasa s Filipina, nejestivi kukuruz i lišće kaktusa kombinira se s organskim pamukom, poliuretanom na biljnoj bazi ili recikliranom plastikom. Ova alternativna koža tada se ugrađuje u veganske tenisice koje je odobrila PETA.

Uložak tenisice izrađen je od 100% recikliranog drvenog vlakna s vezicama od organskog pamuka i unutarnjom podstavom od 75% reciklirane tkanine od bambusa. Komadići su zalijepljeni ljepilom na vodenoj bazi. Tvrtka tvrdi da su cipele “cruely-free” i da nakon upotrebe potrošači mogu poslati svoje MoEa cipele nazad tvrtki, a u zamjenu će dobiti kod za poput od 10%. Tvrtka će zatim reciklirati cipele u nove potplate i pritom uštedjeti do 40% gume u svakom paru potplata.

MoEa je pokrenula crowdfunding kampanju na Kickstarteru, a već je premašila cilj te će tenisice uskoro biti u prodaji. U izjavi, suosnivač tvrtke rekao je: “Pokrenuli smo tvrtku za stvaranje tenisica koje nude istu razinu stila i udobnosti kakvu biste očekivali u svom omiljenom paru kožnih cipela, istovremeno osiguravajući da planet ne pati i da se prema životinjama ne postupa okrutno”.

Tenisice MoEa dizajnirane su u Francuskoj, a proizvedene u Portugalu koristeći talijanske materijale. Za njih su zaslužni dizajneri Achille Gazagnes, Benoit Habfast i Simon de Swart. Tvrtku podržava WWF, svjetska organizacije za zaštitu prirode, radi isključivo na 100% obnovljivoj energiji, a 64% radne snage su žene.

PHOTOS BY: Instagram @moea_sneakers / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.