Kultni Vans predstavio svoju prvu vegansku kolekciju tenisica

GREEN_300_listici_sredina

Najdraži modeli u eko izdanju

Vans je novi u nizu poznatih brendova na rastućem popisu onih koji mijenjaju svoj dosadašnji način proizvodnje kako bi promovirali vegansku i ekološku praksu. U Vansovoj novoj Eco Theory kolekciji pronaći ćete neke od njihovih klasičnih tenisica no u održivom izdanju. Uobičajeni materijali poput antilopa, gume na bazi nafte i kemijskih boja su zamijenjeni su s održivim materijalima, uključujući organski pamuk, pluto, konoplju i prirodnu gumu.

Poznata tvrtka streetwear tenisica i odjeće nedavno je predstavila svoju prvu održivu kolekciju u pokušaju preoblikovanja desetljeća starih proizvodnih praksi. Tako je Vans odlučio krenuti u novu ljetnu sezonu lansiranjem inovativnog asortimana svoje kultne obuće. Nova kolekcija Eco Theory predstavit će četiri najpopularnija stila cipela dobivena isključivo od etičkih materijala koji promoviraju vegansku i ekološku industriju.

Ova ponovno izumljena kolekcija Vansovih klasika uključuje verzije popularnih Vans Authentic, Slip-On, Sk8-Hi i Style 36 tenisica. Njihovo organsko pamučno platno koje je korišteno za izradu ovih tenisica certificirano je GOTS (Global Organic Textile Standard) i izrađeno je od prirodnih sjemenki, bez upotrebe pesticida ili štetnih kemikalija. Vezice su izrađene od konopljinih vlakana te time dobivaju antimikrobna svojstva te postojanost. Za razliku od gume na bazi nafte, u ovoj kolekciji Vans ju nabavlja isključivo iz izvora s dokazanim iskustvom etičkih i održivih praksi.

Uz svoje ekološke prednosti, prirodna je guma obično trajnija od sintetičkih opcija, što cipele čini trajnijima. Ova potpuno nova Vans gumena smjesa stvorena je da u potpunosti ukloni gume na bazi fosilnog goriva. Kao i razne druge veganske tenisice u cijelom Vans asortimanu, novi dizajn ima ljepilo i boju na bazi vode.

Opisujući novu kolekciju na svojoj web stranici, Vans piše: “Biti svjestan zemlje znači više od pukog korištenja materijala iz odgovornih izvora. To znači pristup cjelovitom zdravlju i održivosti.” Vans se na stranici obvezao i na stopostotnu obnovljivu energiju u objektima koji su u vlasništvu i pod nadzorom do 2025., zajedno sa smanjenjem utjecaja svojih ključnih materijala za 35% do iste godine. Najavili su i skupno smanjenje emisija stakleničkih plinova do 2030. godine za 30%. Tržište tenisica i ulične odjeće brzo se odmiče od neodrživih praksi koje su prethodno definirale tržište, a sada kada je i Vans uskočio na ovaj novi teritorij, napokon možete kupiti i njihove tenisice bez grižnje ekološke savjesti.

PHOTOS BY: VANS / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.