Zaprešić naslovna

U Zaprešiću će biti vrtić, škola i zgrada Gradske uprave sa solarnom elektranom

GREEN_300_listici_sredina

Za održiviju budućnost

Nakon završetka radova, Zaprešić će imati četiri instalirane fotonaponske elektrane na javnim objektima jer je jedna već postavljena na sportskoj dvorani OŠ Antuna Augustinčića.

Budućnost je u solarnoj energiji i održivim izvorima, a Grad Zaprešić je primjer da i u Hrvatskoj možemo progresivno napredovati u tome smjeru. Naime, ondje se u sklopu projekta “Solarna energija za energetsku tranziciju” postavljaju solarne elektrane na zgrade Dječjeg vrtića Vrtuljak, OŠ Ljudevita Gaja i Gradske uprave.

Kako izvješava HINA, vrijednost ovih aktivnosti je 285.000 eura, a po postavljanju solarnih panela, Zaprešić će imati četiri instalirane fotonaponske elektrane na javnim objektima jer je jedna već postavljena na sportskoj dvorani OŠ Antuna Augustinčića.

Projekt “Solarna energija za energetsku tranziciju” financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021., uz nacionalno sufinanciranje Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun eura bespovratnih sredstava u okviru Programa ”Energija i klimatske promjene”.

Nositelj ovoga projekta je Istarska županija, a uz Zaprešić, partneri su gradovi Poreč, Pula, Cres, Čakovec i Ivanić Grad, kako na službenoj Facebook stranici objavljuje Grad Zaprešić.

PHOTOS BY: Facebook Grad Zaprešić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.