konzept_schiff_reverse_1

Urbani vrtovi, dronovi i obnovljivi izvori energije: Ovako će izgledati brodovi budućnosti

GREEN_300_listici_sredina

Predstavljen novi model

Za energiju će se koristiti snaga valova uz pomoć horizontalnih krila na trupu, ali tu su i neizostavne solarne i gorive ćelije te energija vjetra.

Brodogradnja slijedi globalne trendove okretanju prema održivom razvoju i zaštiti okoliša. Tako je ovoga tjedna grupacija Meyer predstavila futuristički model broda za krstarenje koji uključuje spektakularne inovacije.

Riječ je o brodu na kojemu će energija dolaziti od sunca, vjetra i valova, a bit će postavljeni i urbani vrtove te platforme za dronove.

Riječ je o inovativnom modelu “’Reverse“, kojeg karakterizira aerodinamičan vanjski izgled sa zatvorenom staklenom oplatom, a koji najbolje pokazuje kako bi krstarenje moglo izgledati 2100. godine.

‘Ljudi će se hraniti tabletama’ 

“Brod se temelji na globalnim megatrendovima i jedan je, ali ne i jedini, logičan odgovor na njih. Primjerice, predvidjeli smo restoranski dio koji više služi kao mjesto za druženje jer zamišljamo da će se veliki dio hranjivih tvari konzumirati u koncentriranom obliku poput tableta rekao je Tim Krug, voditelj grupe za razvoj, prenosi Marine Log.

Za energiju će se koristiti snaga valova uz pomoć horizontalnih krila na trupu, ali tu su i neizostavne solarne i gorive ćelije te energija vjetra.

Meyer Group već pokazuje kako se mogu koristiti održivi materijali. Model Reverse, prvi puta predstavljen na događaju u Fort Lauderdaleu, napravljen je uglavnom od održivih materijala od kojih je 90 posto ili reciklirano ili se može reciklirati.

Da nije riječ o dalekoj budućnosti pokazuje i podatak da je u Meyer Turku započela montaža Mein Schiff 7. Riječ je o najnovijem plovilu za TUI Cruises koje će biti spremno za metanol i zeleni metanol, čineći njegov rad gotovo klimatski neutralnim.

PHOTOS BY: Meyer Werft / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.