globalno

U Korčuli osvanula neobična ‘instalacija’: ‘Dokaz globalnog zatopljenja je – žensko donje rublje’

GREEN_300_listici_sredina

Oduševila i domaće i turiste

Od 1900. pa sve do danas - temperature su sve veće, zbog čega je količine tkanine na donjem rublju sve manje.

Simpatična “instalacija” osvanula je u jednoj ulici u starom gradu u Korčuli. Riječ o šaljivom prikazu globalnog zatopljenja koji je oduševio mještane, ali i brojne turiste koji su posjetili otok.

“Dokaz globalnog zatopljenja” za ovog do sada nepoznatog autora je količina tkanine na ženskom donjem rublju. Pa je tako od 1900. pa sve do 2020. tkanine sve manje, kako su temperature sve veće.

Nije šala

Inače, klimatske promjene trenutno pred našim očima mijenjaju sliku planeta. Potvrđuju to brojna znanstvena istraživanja. Primjerice, ekstremni toplinski valovi kojima smo svjedočili ovo ljeto nedvojbeno su posljedica klimatskih promjena i ljudskog djelovanja.

Znanstvenici su jasni: ovi su događaji gotovo nemogući bez globalnog zagrijavanja potaknutog izgaranjem fosilnih goriva. Štoviše, zagrijavanja bi se mogla pogoršati kako emisije budu rasle.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.