cristina-matos-albers-OeFCTlfTnEU-unsplash-scaled

Stiže drugi po redu festival malih zanata: Događaj na kojem je sve domaće, unikatno i ručno rađeno

GREEN_300_listici_sredina

Najveći festival takve vrste u Hrvatskoj

Pojavom brze mode i sveopće dostupnosti svih proizvoda, ručni rad i zanatske radnje ozbiljno blijede ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu. Na sreću, uvijek postoje događanja koja nas podsjećaju na njihovu vrijednost. Jedan od njih je i Samobor Craft Festival koji se 14. i 15. svibnja održava duž samoborskih ulica. Ne propustite!

Sredina mjeseca svibnja rezervirana je za Samobor. Razlog? Na samoborske ulice 14. i 15. svibnja vraća se Samobor Craft festival koji će na jednom mjestu okupiti male zanate i predstaviti različite ručno rađene proizvode koji će nas vratiti u neka zaboravljena vremena.

Ručno rađeni proizvodi iz cijele zemlje

Iako je ovo tek druga godina održavanja Samobor Craft Festivala, prema broju posjetitelja organizatori tvrde kako je riječ o najvećem festivalu ove vrste. Na samoborskim ulicama svi posjetitelji imat će priliku upoznati se s bogatom ponudom vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, lončarskih proizvoda, licitara, pa čak do i craft brodova i specifičnih ručno rađenih igračaka. Najveći festival malih zanata dat će vam uvid u vrijedne i tradicionalne zanatske proizvode i umjetničke rukotvorine ​​te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača kako iz okolice Samobora tako i iz čitave Hrvatske.

Bogat gastronomski i glazbeni program

Uz male zanate odlično se veže i bogata gastronomija pa očekujte zanatska jela, ali i koncerte koji su na rasporedu u večernjim satima. Na festivalu će ove godine nastupiti Kojoti, Neno Belan, Jimmy Stanić sa svojim bendom The Boys te  ABBA Real Tribute Band. Više informacija o Festivalu bit će objavljeno u narednim tjednima ovdje, a ako i vi želite predstaviti svoj zanat, još se uvijek stignete prijaviti za sudjelovanje.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.