cristina-matos-albers-OeFCTlfTnEU-unsplash

U blizini Zagreba ovog se mjeseca organizira prvi i najveći festival malih zanata u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Ručni rad i domaći proizvod u fokusu

Nešto posebniji festival pred kraj travnja očekuje nas u Samoboru. Naime, grad organizira prvi hrvatski Samobor Craft Festival koji će na jednom mjestu okupiti domaće obrtnike i male zanate uz mnoštvo raznovrsnog sadržaja.

Pitoreskni Samobor sredinom travnja postat će domaćin novog glazbeno-izložbenog događanja u Hrvatskoj. Naime, od 21. do 24. travnja u gradu podno Samoborskog gorja održat će prvo izdanje Samobor Craft Festivala. Riječ je o najvećem festivalu malih zanata u Hrvatskoj, a nastavlja tradiciju poznatog “Samoborskog proljetnog sajma”, uz mnoštvo dodatnih sadržaja i još veći broj izlagača. Osmišljen kao jedinstveni prodajno-izložbeni sajam zanatskih proizvoda, Samobor Craft Festival će na jednom mjestu okupiti bogatu zanatsko gastronomsku ponudu proizvođača zanatski izrađenih proizvoda i umjetničkih rukotvorina te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača. Zasebno mjesto na festivalu imat će i Festival igračaka koji će biti popraćen brojnim igrama za one najmlađe te izložbom craft igračaka.

Smješten u samom srcu Samobora, na glavnom gradskom trgu – Parku ispred Samoborskog muzeja, Trg kralja Tomislava, Ulica Mirka Kleščića i Trg Matice hrvatske, festival će posjetiteljima omogućiti uživanje u bogatoj gastro ponudi, koja će uključivati craft proizvođače piva, gina, male vinarije i proizvođače pjenušca, kave i čokolade, male proizvođače mesnih prerađevina i umaka za hranu. Također, posjetitelji će se moći upoznati i s unikatnim specifičnim zanatskim proizvodima i rukotvorinama, kao što su craft bicikli, funkcionalna kiparska djela u keramici, staklu, metalu i drvima, craft proizvođače obuće, odjeće i nakita te brojne druge zanimljivosti, što će uključivati i praktične demonstracije te radionice za velike i male. Stoga, predzadnji vikend mjeseca travnja provedite na sajmu koji će vas oduševiti unikatnim proizvodima i ručnim radom kojeg bismo sve više trebali prakticirati i cijeniti.

PHOTOS BY: Facebook, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.