U potrazi za jednostavnim, zdravim jelom, za koje vam ne trebaju zahtjevne namirnice i koje je brzo gotovo, a po procjeni mnogih ljubitelja zdrave prehrane, naravno, i zdravo, pronašli smo na instagramu profil food influencera @teuprato.fit. i složenac od tortilja i blitve ili špinata.
Recept je vrlo lagan za pripremu, a i odličan je način da iskoristite blitvu koje još ima po vrtovima, kao i na tržnicama. Izvorni je recept sa špinatom, mi smo isprobali s blitvom pa dodali jedan sitni detalj koji je okus prilagodio našim, mediteranskim nepcima.
Sastojci
- 2 tortilje
- 2 ili 3 jajeta
- luk
- rikula, špinat ili blitva
- tunjevina
- naribani sir
- Začini po želji
Priprema
Okrugli kalup za torte nauljite maslinovim uljem i stavite unutra tortilju. Pospite je naribanim sirom i stavite na sir drufu tortilju. Potom dodajte blitvu, špinat, a možete i rikulu, tunjevinu, kolutove luka i razbijte 2 – tri jaja. Sve začinite biberom, soli, začinskim biljem po želji. Na kraju pospite naribanim sirom i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
Savjet plus
Kako smo testirali ovaj recept da vidimo hoće li biti na našem meniju, predlažemo da blitvu ili špinat prethodno zagrijete na maslinovom ulju i češnjaku dok ne povene, začinite i tek potom stavite na tortilju. Od začina, nama se svidio origano i bosiljak…