Ljeto je godišnje doba s bogatim izborom sezonskog povrća, a kraljica kupusnjača bez sumnje je blitva. Ne morate je pripremati samo na lešo jer vam donosimo jednostavan recept za slanu, hrskavu pitu od sira i blitve, koja bez zadrške može biti i glavno jelo. Uz nju možete poslužiti miješanu sezonsku salatu, a kada pogledate na sat, cijeli je obrok gotov za manje od 40 minuta.
Sastojci
2 jaja
200 g grčkog jogurta
200 g feta sira
50 g mljevenih zobenih pahuljica
100 g blitve
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol
biber
Priprema
Blitvu operite i narežite na trakice. Na maslinovom ulju zagrijte sitno nasjeckani češnjak i ubacite blitvu da uvene. U zdjelu stavite izmrvljeni feta sir, jogurt, jaja, sol, biber, dodajte obrađenu blitvu i sve promiješajte. Zobene pahuljice usitnite u benderu i dodajte u smjesu.
U okrugli pleh stavite papir za pečenje i izlijte smjesu. Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta i vaša savršena pita od blitve i sira je gotova.