I popečci od blitve mogu biti prefini: U pećnici, na papiru za pečenje, lagano povrtno jelo za prste polizati!

GREEN_300_listici_sredina

Jednostavno a fino

Sezona je blitve pa zašto ovu zdravu ljetnu namirnicu ne biste maksimalno iskoristili? Donosimo vam jednostavan recept za popečke od blitve. Isprobajte ga, oduševit ćete se!

Blitva je došla na štandove tržnica i u ponudu OPG-ova, a ovo lisnato povrće pravi je izvor vitamina B, C i beta karotena, ali i minerala magnezija, željeza, kalija, kalcija, obiluje ugljikohidratima, proteinima i biljnim uljima.

blitva

Bududći da je tako bogata za naše tijelo korisnim nutrijentima, preporučuje se za zdravlje očiju, osnažuje kosti, smanjuje rizik od dijabetesa, a zbog obilja vlakana, odlična je za probavu i regulaciju tjelesne težine.

popečki od blitve

Baš zato, nutricionisti je preporučuju što češće na našem stolu, a recepta za njezinu pripremu nikad nije naodmet. Donosimo vam recept za preukusne popečke od blitve koje pečete u pećnici pa neće sadržavati nepotrebnu masnoću.

Sastojci
  • 500 g blitve
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 2 jaja
  • 50 g krušnih mrvica
  • 60 g naribane gaude
  • sol
  • biber
Priprema

Blitvu operite i narežite na trakice. Na malo maslinova ulja dodajte narezani češnjak i malo ga popržite. Dodajte u maslinovo ulje narezanu blitvu i prijajte dok ne povene.

U zdjelu stavite blitvu, jaja, naribani sir, krušne mrvice i začine pa sve promiješajte. Na pleh stavite papir za pečenje i oblikujte smjesu u popečke. Ako je rjeđa, možete je nanijeti žlicom i oblikovati na papiru za pečenje.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i popečke pecite oko 30 minuta.

PHOTOS BY: Unsplash/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.