pita od poriluka naslovna

Ne znate što biste pripremili od poriluka? Preporučujemo pitu bez brašna, gotovu u pola sata

GREEN_300_listici_sredina

Brza jela

Bogat nutrijentima, poriluk je povrće idealno za zimske dane, a od njega možete pripremiti ukusnu pitu za koju vam čak nije potrebno ni brašno. Jednostavno se priprema i brzo je gotova.

Ako mislite da od poriluka možete pripremiti samo varivo, varate se. Poriluk je povrće koje možete izvrsno iskoristiti u salatama, omletima, tartovima, rižotima i raznim pitama.

Niske energetske vrijednosti, samo 30-ak kalorija na 100 grama, bogat je hranjivim tvarima kao što su karotenoidi, posebno beta-karoten, koji se u našem organizmu pretvara u vitamin A, koji je važan za zdravlje očiju, imunosnog i reproduktivnog sustava.

Kako bismo vam proširili izbor jela koja možete pripremiti s ovim povrćem, donosimo vam recept za pitu od poriluka, bez brašna, koja je zasitna, a brzo i lako se priprema. Samo trebate pomiješati sve pripremljene sastojke i staviti u pećnicu na pola sata.

pita od poriluka

Sastojci
  • 2 jaja
  • 200 g grčkog jogurta
  • 200 g feta sira
  • 50 g mljevenih zobenih pahuljica
  • 2 srednje velika poriluka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • biber

Priprema

Poriluk operite i narežite na ploške. Na maslinovom ulju zagrijte sitno nasjeckani češnjak i ubacite poriluk te kratko popržite dok ne uvene. U zdjelu stavite izmrvljeni feta sir, jogurt, jaja, sol, biber, dodajte obrađeni poriluk i sve promiješajte. Zobene pahuljice usitnite u benderu i dodajte u smjesu.

U okrugli pleh stavite papir za pečenje i izlijte smjesu. Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta i vaša ukusna pita od poriluka i sira je gotova.

PHOTOS BY: Instagram/Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.