beautiful rocky beach in croatia,Image: 169711016, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Provjerite je li na vašoj omiljenoj plaži čisto more

GREEN_300_listici_sredina

Interaktivna karta

Trenutno je ocjenu “nezadovoljavajuće“ na području cijelog Jadrana dobilo samo područje Tehničke radione Ploče.

Naše je more jedno od najčišćih u Europskoj uniji, potvrdila je to analiza koju smo nedavno objavili. No, na ovoj interaktivnoj karti možete provjeriti kakva je točno kakvoća mora na plaži na kojoj se kupate.

Prema novijoj Uredbi o kakvoći mora, granične vrijednosti su više, budući da zadovoljavaju određene sigurnosne kriterije kakvoće vode namijenjene kupanju, rekreaciji i sportu, a koje se primjenjuju u svim zemljama članicama Europske unije.

‘Nezadovoljavajuće’ samo u Pločama

Dostupne ocjene kakvoće, objavljene u sklopu interaktivne karte koju je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja,  prikazane su obojenim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama.

Osim toga, prikazane su i brojne druge popratne informacije. Tako primjerice možete vidjeti i temperaturu zraka i mora, salinitet te smjer vjetra. Rezultati se u bazu podataka upisuju odmah nakon završetka analize.

Kakvoća mora

Trenutno je ocjenu “nezadovoljavajuće“ na području cijelog Jadrana dobilo samo područje Tehničke radione Ploče.

Osim ocjene kakvoće mora postoji mogućnost uvida u osobitosti plaža, konfiguraciju, hidrometeorološke karakteristike, opremljenost, dostupnost i fotografije, kao i mogućnost komentiranja plaža, dojave onečišćenja te predlaganje novih točaka ispitivanja.

Interaktivnu kartu pogledajte ovdje.

PHOTOS BY: Green.hr/Screenshot, Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.