rijeka luka naslovna

Akcija čišćenja ‘More spaja ljude – 30 godina zajedno’: Iz mora je izvučeno više od 20 kubika otpada

GREEN_300_listici_sredina

More je doista ujedinilo ljude

U organizaciji USPDR-a Ajkula, uz pomoć ronioca i brojnih volontera, iz riječke je luke izvučena gomila otpada, a najviše je bilo guma i staklenih boca.

Na području lukobrana Molo longo u Rijeci, 17. lipnja pokrenuta je velika ekoakcija čišćenja podmorja pod nazivom “More spaja – 30 godina zajedno”,  koju je organizirala Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata “Ajkula”, uz potporu i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka.

U ovoj akciji sudjelovalo je 70 ronilaca i više od 100 volontera iz cijele Hrvatske, ali i iz susjedne Slovenije, a more se čistilo u dužini od 1.708 metara.

Riječka luka

Projekt “More spaja – 30 godina zajedno”, USPDR “Ajkula” organizirao je kao znak sjećanja na 30 godina osnivanja općina, gradova i županija u Hrvatskoj te  u povodu 20. obljetnice dolaska pape Ivana Pavla II. u Rijeku.

Na otvorenju akcije čišćenja podmorja sve je pozdravio Perica Prpić, predsjednik Udruge, a osim volontera i ronioca, otovrenju su prisustvovali riječki gradonačelnik Marko Filipović, ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, izaslanik primorsko-goranskog župana Zlatko Mihelec, kapelan Policijske kapelanije primorsko-goranske Kristijan Grebic i izaslanik načelnika PU primorsko-goranske Dražen Šarčević.

Kako prenosi RTL, s dna riječke luke izvađeno je više od 20 kubika otpada, a iako su gume izvučene prve, bilo je tu i željeza, staklenih boca, starih konopa, bicikli, cijevi i, naravno, puno plastične ambalaže.

PHOTOS BY: Guliver Image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.