Snapinsta.app_343007903_1636029040206119_3946132818313669260_n_1080

“Katedrala” koju možete posjetiti dvaput dnevno dok ju ne proguta more. Prirodno blago za nula eura

GREEN_300_listici_sredina

Inspiracija za mnoga gotička zdanja

Ako vas put ikad nanese u španjolsku Galiciju, nikako ne propustite besplatni izlet na Playa de las catedrales. Riječ je stjenovitom zdanju za kojeg se pobrinula Majka priroda, a ovakav čaroban izgled 30 metara visokih stijena poslužio je kao inspiracija mnogim arhitektima i umjetnicima u gradnji gotičkih katedrala.

Ako ste osoba koja radi popis destinacija i građevina koje mora posjetiti u životu, onda neka se svakako (ako još nije) na njemu nađe i ovo prirodno morsko blago u Španjolskoj. Riječ je o Playa de las Catedrales, odnosno Plaža katedrala koja je potpoljena u moru, a vidljiva je dva puta u danu.

Inspiracija mnogim gotičkim katedralama

Ova plaža za koju se pobrinula Majka priroda jedan je od najvećih spomenika prirode u Španjolskoj. Prirodne kupole na Playa de las Catedrales nude neobičan krajolik s lukovima zbog kojih se posjetitelj zapita o snazi ​​i ljepoti prirode. Pravo ime plaže je Playa de las Aguas Santas (Plaža svetih voda), a njezine su litice visoke čak 30 metara. Zbog svog prirodnog izgleda i nalik na sakralne građevine, mnogi su je umjetnici i arhitekti “oponašali” u nekim od najvećih španjolskih gotičkih katedrala, uključujući obližnju katedralu Santiago de Compostela. Stijene u liticama plaže sastoje se od škriljevca i kvarcita. Orijentacija stijene omogućuje današnji oblik uz stalno udaranje valova tijekom kretanja plime i oseke. Zbog krhkosti lukova, ostali su samo neki od njih.

Biser Galicije

Ovom čarobnom plažom možete prošetati tek dvaput dnevno i to za vrijeme oseke, a ako na lokaciju dođete za vrijeme plime, vrlo je izvjesno da će većina stijena biti potopljene. La Playa de Las Catedralles nalazi se u sjeverozapadnoj regiji Galicije, u blizini gradova A Coruña i Lugo. Ako istražujete područje Galicije, A Coruña je posebno vrijedna posjeta barem jednog dana. La Playa de las Catedrales udaljena je samo sat i pol od A Coruñe automobilom. Šetnju magičnom plažom nećete morati platiti iako je tijekom ljetnih mjeseci potrebno ranije rezervirati svoj dolazak.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.