morgan-alley-deq9ni4EGY8-unsplash (2)

Kozmetički brend koji Hrvatice obožavaju dobio Cruelty Free International odobrenje: ‘Sve za dobrobit životinja’

GREEN_300_listici_sredina

Sjajne vijesti

Ovaj program je jedini standard bez okrutnosti koji zahtjeva da brend implementira sistem praćenja dobavljača, provjeru lanca opskrbe sve do nivoa proizvođača sastojaka, pridržavanje politike fiksnog krajnjeg datuma i prihvaćanje redovnih nezavisnih revizija kako bi se osigurala stalna usklađenost.

Kompanija Avon je prva globalna kozmetička kompanija koja je okončala testiranje na životinjama u svim zemljama u kojima posluje i započela partnerstvo s međunarodnom organizacijom Cruelty Free International. Odobrenje za čuveni Leaping Bunny program predstavlja nagradu za 30-godišnji trud, zalaganje i posvećenost dobrobiti životinja.

Program Leaping Bunny je globalno prepoznatljiv zlatni standard za proizvode bez okrutnosti, sa zahtjevima koji su iznad i izvan zakona koji ograničavaju testiranje na životinjama. Avon je testiranje na životinjama prekinuo još prije 30 godina, a sigurnost svojih proizvoda provjerava koristeći dobro poznate znanstveno utemeljene alternative, kao što su kompjutersko modeliranje i in-vitro laboratorijsko testiranje.

Cilj je isporučiti proizvode koji zadovoljavaju potrebe kupaca bez ugrožavanja njene posvećenosti dobrobiti životinja, visokim standardima sigurnosti proizvoda ili poštivanju regulatornih zahtjeva.

Porast od skoro 200 posto

Prvi Avonovi asortimani koji su dobili odobrenje Leaping Bunny su Avonovi mirisi, Avon Care linija i Anew linija, dok će svi ostali asortimani Avonovih proizvoda dobiti odobrenje u roku od 12 mjeseci.

Kako bi se ovo odobrenje dobilo, cijeli lanac opskrbe Avona bio je podvrgnut rigoroznoj reviziji, kako bi se osigurala usklađenost sa strogim kriterijima Leaping Bunny-a.

Od 2017. godine broj brendova koji se raspituju o odobrenju je zabilježio porast od 190%, pokazujući da globalna potražnja potrošača za proizvodima bez okrutnosti utječe na to kako brendovi rade.

Ovaj program je jedini standard bez okrutnosti koji zahtjeva da brend implementira sistem praćenja dobavljača, provjeru lanca opskrbe sve do nivoa proizvođača sastojaka, pridržavanje politike fiksnog krajnjeg datuma i prihvaćanje redovnih nezavisnih revizija kako bi se osigurala stalna usklađenost.

Dobrobit životinja 

“Drago mi je što mogu najaviti naše partnerstvo s kompanijom Avon. Ova suradnja prava je prekretnica za ovaj globalni brend i bilo je zadovoljstvo pomoći im da okončaju testiranje kozmetike na životinjama i proglasiti Avonove mirisne proizvode, Avon Care liniju i Anew liniju službeno odobrene u okviru programa Leaping Bunny. Veselim se našem kontinuiranom partnerstvu kako bismo odobrili čitav asortiman Avonovih proizvoda u sljedećih 12 mjeseci. Dobrodošli u obitelj Leaping Bunny!”, izjavila je Michelle Thev, Cruelty Free International CEO.

Angela Cretu, izvršna direktorica Avona, dodala je: “Kao brend s dugogodišnjom posvećenošću da učini svijet boljim za sve, ponosna sam što mogu najaviti partnerstvo Avon kompanije s Cruelty Free International, nadovezujući se na našu 30-godišnju posvećenost dobrobiti životinja”.

PHOTOS BY: Unsplash, press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.