In this April 2, 2010 photo, rotting strawberries are shown on a plant next to ripe ones and new growth in a field Friday, April 2, 2010, in Plant City, Fla. It's a good spring for strawberry lovers: Prices are unusually low in many places because cold weather delayed Florida's harvest to coincide with California's, and the two states are flooding the market with cheap berries.  (AP Photo/Chris O'Meara)

Povukla se voda s vrgoračkih polja, a uzgajivači pozvali ljude da uberu jagode besplatno: ‘Ne očekujemo više ništa’

GREEN_300_listici_sredina

Teška situacija za jagodare

“Situacija vam je takva da možete sad sjesti i plakati. Apsolutno ništa drugo", kazali su nam iz udruge Vrgoračke jagode.

Nakon katastrofalnih poplava povukla se voda s vrgoračkih polja, a dio tamošnjih uzgajivača pozvalo je stanovnike da dođu u njihove plastenike, uberu jagode i odnesu ih besplatno.
No, kako su nam kazali iz Udruge Vrgoračke jagode, uzgajivači nisu sigurni hoće li u nasadima išta pronaći.

“To je sve voda odnijela, sve je gnjilo i nikakvo. Razočaran sam i ne očekujem više ništa”, kazao nam je jedan od uzgajivača.

Voda se povukla iz sva tri vrgoračka polja te se vratila u korito rijeke Matice pa su sve lokalne ceste i mostovi prohodni. No, pravi razmjeri štete bit će poznati tek nakon što na teren izađi povjerenstvo za procjenu šteta.

“Situacija vam je takva da možete sad sjesti i plakati. Apsolutno ništa drugo. Sve je u vodi, nemoguće je išta spasiti, sve na čemu smo radili, sve je propalo”, kazali su nam ranije iz udruge.

“Ne očekujem ništa od države i mislim da se ništa neće dogoditi povoljno za nas. Ako ljudi mogu nešto ubrati neka uberu”, kazao nam je uzgajivač.

PHOTOS BY: Saša Peterković/Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.