Napokon smo dočekali sezonu mnogima najomiljenijeg voća – jagoda. Riječ je o voću prepunom antioksidansa i vitamina C zbog čega nevjerojatno pogoduju našem zdravlju. Ono što će mnoge ove sezone razočarati je njihova cijena na tržnici ili kod lokalnih OPG-ovaca. Naime, cijena za mjericu iznosi od 4 eura na više što svakako nije mala svota. Stoga, vam donosimo jednostavni trik kako jagodama u hladnjaku produžiti rok trajanja, jer sigurno vam nije opcija da bilo koja od kupljenih u mjerici istrune.
Potrebno vam je:
- 0,5 dcl vode
- 100 ml alkoholnog octa
- zdjela
- papirnati ručnici
- višekratna posuda (najbolje staklena)
.
Što je potrebno učiniti?
U većoj zdjeli izmiješajte pola litre vode s octom. Nakon toga jagode iz mjerice i druge ambalaže prebacite u tu smjesu i ostavite ih otprilike 15 minuta da se namaču u smjesi od vode i octa. Nakon toga jagode prebacite na papirnate ručnike i dobro osušite. Što ih bolje osušite, to će one imati duži vijek u hladnjaku. Prebacite ih u višekratnu posudu i stavite u hladnjak. Ne brinite, ocat se na jagodama prilikom konzumiranja neće osjetiti, a prije nego što ih poslužite možete ih dodatno isprati u vodi. Naime, ocat skida plijesni i bakterije s površina jagoda i na taj način im produži vijek trajanja. Također, preporučamo da s njih prije konzumacije ne skidate peteljku.