baafbab4fbacb512e4fa9bce16f142b6

Skupe su, stoga ne dozvolite da propadnu: Brzi trik kako jagode zaštititi od truljenja

GREEN_300_listici_sredina

Sezonsko voće koje mnogi obožavaju

Krenula je sezona jagoda, voća u kojem mnogi uživaju na razne načine. Od raznih deserata, marmelade ili ovako svježe, mnogo je načina kako se zasladiti ovom iznimno zdravom namirnicom. Donosimo vam trik kako je održati što dulje svježom u hladnjaku.

Napokon smo dočekali sezonu mnogima najomiljenijeg voća – jagoda. Riječ je o voću prepunom antioksidansa i vitamina C zbog čega nevjerojatno pogoduju našem zdravlju. Ono što će mnoge ove sezone razočarati je njihova cijena na tržnici ili kod lokalnih OPG-ovaca. Naime, cijena za mjericu iznosi od 4 eura na više što svakako nije mala svota. Stoga, vam donosimo jednostavni trik kako jagodama u hladnjaku produžiti rok trajanja, jer sigurno vam nije opcija da bilo koja od kupljenih u mjerici istrune.

Potrebno vam je:
  • 0,5 dcl vode
  • 100 ml alkoholnog octa
  • zdjela
  • papirnati ručnici
  • višekratna posuda (najbolje staklena)
    .
Što je potrebno učiniti?

U većoj zdjeli izmiješajte pola litre vode s octom. Nakon toga jagode iz mjerice i druge ambalaže prebacite u tu smjesu i ostavite ih otprilike 15 minuta da se namaču u smjesi od vode i octa. Nakon toga jagode prebacite na papirnate ručnike i dobro osušite. Što ih bolje osušite, to će one imati duži vijek u hladnjaku. Prebacite ih u višekratnu posudu i stavite u hladnjak. Ne brinite, ocat se na jagodama prilikom konzumiranja neće osjetiti, a prije nego što ih poslužite možete ih dodatno isprati u vodi. Naime, ocat skida plijesni i bakterije s površina jagoda i na taj način im produži vijek trajanja. Također, preporučamo da s njih prije konzumacije ne skidate peteljku.

PHOTOS BY: Pexeles, Pinterest, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.