Posjetite Q`Art, jer Ilica doista priča posebnu priču

GREEN_300_listici_sredina

Posjetite rujansko izdanje omiljenog Projekta Ilica

Pod sloganom "Umjetnost voli građane" kreće novo rujansko izdanje projekta koji okuplja umjetnike i građane

Ilica živi punim plućima, više nego ikad! Posjetite sutra najprometniju zagrebačku ulicu, jer će od 10 do 15 sati u potpunosti biti zaustavljen promet, kako bi građani mogli uživati u gradskom šušuru. Sve nedaće koje su zahvatile grad i građane polako su utišane i s Projektom Ilica: Q`Art Zagreb ponovno diše! Želite popiti kavu ili hladno pivo ili prošetati od Frankopanske do Primorske i zaviriti u ponudu brojnih kreativaca koji će predstaviti svojih unikatnih ruku djela? Ili možda želite uživati u različitim performansima te u bogatom glazbenom programu na čak šest lokacija? Sve to moći ćete doživjeti u Ilici u nedjelju, a već danas dio programa će se održati u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti. Na dobro poznatoj lokaciji bit će organizirane brojne kreativne radionice za najmlađe, od 10.30 do 16 sati. Premijera Gavelline predstave “Višnjik” održat će su i danas i sutra u 20 sati.

Osim brojnih jazz i plesačkih izvedbi s potpisom Larise Lipovac, skupljat će se humanitarna sredstva za obnovu kulturnih institucija oštećenih u potresu. Ono što će posebno oduševiti ljubitelje mode iz druge ruke je koncept modna revija “Sve maske su pale”, second hand moda kreirana uz podršku zagrebačkog Tekstilno – tehnološkog fakulteta.

Veliku podršku projektu dao je i Grad Zagreb te Turistička zajednica grada Zagreba. Autori Projekta Ilica: Q’art su umjetnici Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Umjetnički projekt je u Ilici započeo 2000. god. kao Community Art, a od 2017. god. poprima format velikog događanja na Ilici koje uključuje brojne sudionike kako bi prikazao svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici.

Projekt Ilica: Q’Art poziva građane da dođu oživjeti srce Zagreba.

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.