two-women-embracing-surrounded-by-crowd-1537638-1

Kako će izgledati budućnost glazbenih festivala

GREEN_300_listici_sredina

Organizatori velikih svjetskih festivala doskočili velikom problemu zagađivanja okoliša na glazbenim događanjima.

Nastao po modelu 7 R ( Rethink, Reduce, Repair, Reuse, Refurbish, Recycle, Recover), Green Europe Experience je hvalevrijedan projekt za koji se nadamo da će prigrliti i brojni domaći festivali kroz online i off line aktivnosti.

O glazbenim festivalima uvriježeno je mišljenje kako su jedni od najvećih zagađivača okoliša, pa je projekt Green Europe Experience doista hvale vrijedan. U projekt su se odmah uključili portugalski festival Boom, poznat po kombinaciji glazbe, radionica i meditacije, belgijski DJ festival Dour, pariški We Love Green koji je svake godine ugostio neka od najvećih imena svjetske i francuske scene, te slovački ljetni Pohoda Festival.

Usred ovih zahtjevnih vremena osjećamo još jači nagon da iskoristimo ovaj poseban trenutak, duboko udahnemo i poradimo na rješavanju ključnih problema našeg planeta. Razumijemo da se veliki izazovi koji nas čekaju mogu riješiti samo u procesu zajedničkog stvaranja.”, stoji u inicijativi Green Europe Experiencea.

Sufinanciran od strane Programa kreativne Europe Europske unije, ova organizacija ima trogodišnji plan kako razviti industriju festivala u novom smjeru. Prva godina će biti posvećena minimaliziranju ekološkog utjecaja scenografije, a druga će se baviti proizvodnjom i održivošću hrane. Stečena znanja organizator će podijeliti i s dobavljačima i s krajnjim korisnicima te na taj način utjecati na mijenjanje svijesti i drugih festivala diljem svijeta, koji ne moraju biti nužno povezani s organizacijom.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.