348253476_607040661371554_8939434124709105997_n

Pogledajte koliku su zmiju ‘uhvatili’ petrinjski vatrogasci: ‘Usred borbe s poplavama’

GREEN_300_listici_sredina

Ovakvih bi slučajeva moglo biti sve više

Još uvijek nije potvrđeno o kojoj je vrsti riječ, no stručnjaci pozivaju na oprez.

S porastom temperatura i dolaskom proljeća bude se i zmije i izlaze iz svojih skrovišta, ali i uslijed poplava koje su ovih dana pogodile Hrvatsku, sve je veći broj poziva o susretu sa zmijama.

To pokazuju i fotografije koje je objavila Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje. Kako su napisali na svom službenom Facebook profilu, usred borbe s poplavama stigla im je zanimljiva dojava iz Centra 112 o velikoj zmiji na području kvarta Slatina u Petrinji.

“Uz malo više truda istu pronalazimo”, stoji u objavi.

Sve više poziva

Još uvijek nije potvrđeno o kojoj je vrsti riječ, no stručnjaci pozivaju na oprez. Podsjetimo, poznato je da u Hrvatskoj živi 15 vrsta zmija, od kojih su samo tri otrovnice (poskok, riđovka i planinski žutokrug), dok je preostalih 12 neotrovno i neopasno.

Pri susretu sa zmijom otrovnicom treba se odmaknuti na sigurnu udaljenost, odnosno, ako je moguće zaobići je i zaplašiti udarcima o tlo (zmije izrazito dobro osjete vibracije tla).

 

PHOTOS BY: JVP Petrinja - Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.