selo u poljskoj

Pogledajte kako izgleda jedan neobičan gradić u Europi: Ima 6000 stanovnika i svi žive u istoj ulici

GREEN_300_listici_sredina

Svatko sadi svoju kulturu

U ulici dugačkoj 9 kilometara živi čak 6000 ljudi, i to je jedina ulica u gradiću koji se nalazi na jugu Poljske.

Zamislite gradić koji ima 6000 stanovnika, i baš svi žive u istoj ulici. Nije baš uobičajeno, zar ne? Možda zapravo nikad niste niti pomislili da je takvo nešto moguće. Da, istina je, takav gradić postoji u Europi i čini se da njegovi stanovnici uživaju u njemu.

Poznat i kao “Mala Toskana”, zbog svog jedinstvenog rasporeda, Sułoszowa je selo smješteno na jugu Poljske, otprilike 29 kilometara sjeverozapadno od Krakova. Ovdje se sva aktivnost odvija duž jedne, 9-kilometarske ulice. Prema podacima iz 2017., gradić ima 5.819 stanovnika, a svakio kućanstvo ima i dugačak komad zemlje na kojoj je zasađen vrt.

Ovaj je gradić privukao pažnju javnosti nakon što je na Twitteru objavljena fotografija snimljena iz zraka, na kojoj se jasno vidi raspored kuća.

 

Kako se izjašnjavaju tamošnji stanovnici, svaki susjed u svome vrtu sadi određenu biljnu kulturu pa iz zraka ove trake obrađenih površina su i različite boje.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.