Health education Book, Medicine, Stethoscope,Image: 311347792, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Ovaj hrvatski grad prvi uvodi zdravstveni odgoj u škole: Djeca će učiti o rodnoj ravnopravnosti i mentalnom zdravlju

GREEN_300_listici_sredina

Podržavate li?

Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj koji je uveo zdravstveni odgoj u škole.

Riječ je o izvannastavnoj aktivnosti Zdravstvenog odgoja i obrazovanja (ZOO) u školskoj godini 2024./2025., koji ima misiju da djecu i mlade pripremi za zdrav, zadovoljan i sretan život.

Kako navodi dalje Novi List,  javno predstavljanje kurikuluma bit će u listopadu.

Aktivnost će biti organizirana kroz četiri područja i 70 nastavnih sati godišnje, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovnih škola. Cijeli projekt provodi se u nekoliko faza, a iz riječke gradske uprave potvrdili su Novom Listu da se sljedeća faza privodi kraju s početkom iduće godine.

Podržavate li ovu odluku?

Četiri područja

Riječ je o izradi priručnika namijenjenog učenicima, a zatim slijedi opsežna edukacija provoditelja aktivnosti, prijevod na talijanski jezik i tehnička priprema materijala, kao i pilotiranje programa na početku iduće školske godine.

Na ovaj način žele raditi na razvoju zdravstvene pismenosti djece i mladih kroz cjelovit pristup učenju o svim aspektima zdravlja kako bi pridonijela dobrobiti svih građana i građanki.

Predmet će biti organiziran kroz četiri tematska područja – Zdravi stilovi života, pravilna prehrana i tjelesna aktivnost, Mentalno zdravlje – emocionalna i socijalna dobrobit djece i mladih, Seksualno i reproduktivno zdravlje te rodna ravnopravnost i Prevencija ovisnosti i rizičnih ponašanja.

 

 

PHOTOS BY: Profimedia, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.