Donosimo vam recept za jedno od najfinijih jela s tikvicama, idealno za ljetne vrućine kada vam se ne da kuhati. Za pripremu vam je potrebno pet sastojaka i samo pola sata pripreme.
Riječ je o popečcima s tikvicama i mrkvom koje možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog, a odlično se slažu i s različitim umacima. Ono što ovaj recept čini još boljim je činjenica da je lako podložan promjenama. Drugim riječima, možete dodati koje god povrće poželite i tako dodatno “začiniti“ popečke.
Sastojci
dvije tikvice
tri mrkve
brašno
jaja
mlijeko
Priprema
Tikvice najprije operite, ogulite te naribajte. Potom je iz njih potrebno izvući višak vode pa ih morate posoliti i ostaviti kratko da odstoje.
Za to vrijeme, umutite smjesu sličnu onoj za palačinke, samo malo gušću. Zamiješajte, dakle, jaja, mlijeko, vodu te brašno.
Mrkvu očistite i naribajte te dodajte u smjesu.
Kada su tikvice pustile višak vode, dodajte i njih te začinite po želji.
Oblikujete popečke te pecite u vrućem ulju na laganoj temperaturi nekoliko minuta.