Kako vam zvuči tikvizza, pizza s korom od tikvice?

GREEN_300_listici_sredina

Ništa se ne baca

Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.

Mnogima najdraže talijansko jelo i omiljeno ljeto povrće rezultiralo je tikvizzom, odnosno pizzom s korom od tikvica. Donosimo jednostavan recept za čiju vam pripremu treba 45 minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe.

Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.

Sastojci 

1 veća tikvica
2 jaja
30 g Podravka Glatkog brašna
1/2 žličice Vegete
200 g mozzarelle (naribane)
40 g naribanog parmezana
1 žlica maslinovog ulja
1 rajčica
1/2 luka
1/2 crvene paprike
1 žličica Vegeta Maestro Origana

Priprema
  1. Tikvicu naribajte i istisnite višak vode.
  2.  U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i Vegetu i promiješajte. Zatim umiješajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.
  3. Smjesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.
  4. Rajčicu narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.
  5. Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće
  6. Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.

Posluživanje: Kratko ohladite i poslužite.

Savjet: Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.

PHOTOS BY: Coolinarika, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.