Mnogima najdraže talijansko jelo i omiljeno ljeto povrće rezultiralo je tikvizzom, odnosno pizzom s korom od tikvica. Donosimo jednostavan recept za čiju vam pripremu treba 45 minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe.
Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.
Sastojci
1 veća tikvica
2 jaja
30 g Podravka Glatkog brašna
1/2 žličice Vegete
200 g mozzarelle (naribane)
40 g naribanog parmezana
1 žlica maslinovog ulja
1 rajčica
1/2 luka
1/2 crvene paprike
1 žličica Vegeta Maestro Origana
Priprema
- Tikvicu naribajte i istisnite višak vode.
- U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i Vegetu i promiješajte. Zatim umiješajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.
- Smjesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.
- Rajčicu narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.
- Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće
- Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.
Posluživanje: Kratko ohladite i poslužite.
Savjet: Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.