Tikvice su pravi simbol ljeta, ima ih na svakom koraku, a tako su lagane i odlične da pašu u jako puno jela. Ipak, bez obzira na sezonu, one su aktualne tijekom cijele godine i baš zato tikvice volimo na milijun načina!
Kao juhu, kao dio rižota, u muffinima, u obliku popečaka, na grillu, kao dio lazanja, a najviše pohane. Uobičajena smjesa za pohanje sastoji se od pšeničnog brašna, razmućenog jajeta i krušnih mrvica, ali ova low carb varijanta trebat će samo kokosovo brašno i jaje.
Idealne pohane tikvice izvana su hrskave, a iznutra mekane i sočne. Baš takve su ove low carb tikvice s kokosovim brašnom.
Popularnost low carb načina prehrane dala je naglasak na kokosovo brašno koje ima nizak udio ugljikohidrata, a obiluje zdravim mastima. Ono je gluten-free, nema tragova ni mlijeka ni orašastih plodova u njemu što je bitno za one osjetljive na neku od tih namirnica, ima nisku kalorijsku vrijednost, visok udio vlakana i doslovno postoje stotine recepata za pripremu obroka s kokosovim brašnom.
Ako dosad niste isprobali nijedan, vrijeme je da omiljene tikvice upoznate s kokosom i istražite svijet low carb pohanja.