Obožavate tikvice? Što kažete na low carb pohanu varijantu?
Obožavate tikvice? Što kažete na low carb pohanu varijantu?

Obožavate tikvice? Što kažete na low carb pohanu varijantu?

GREEN_300_listici_sredina

Savršen ljetni recept koji možete raditi cijelu godinu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Popularnost low carb načina prehrane dala je naglasak na kokosovo brašno koje ima nizak udio ugljikohidrata, a obiluje zdravim mastima.

Tikvice su pravi simbol ljeta, ima ih na svakom koraku, a tako su lagane i odlične da pašu u jako puno jela. Ipak, bez obzira na sezonu, one su aktualne tijekom cijele godine i baš zato tikvice volimo na milijun načina!

Kao juhu, kao dio rižota, u muffinima, u obliku popečaka, na grillu, kao dio lazanja, a najviše pohane. Uobičajena smjesa za pohanje sastoji se od pšeničnog brašna, razmućenog jajeta i krušnih mrvica, ali ova low carb varijanta trebat će samo kokosovo brašno i jaje.

Idealne pohane tikvice izvana su hrskave, a iznutra mekane i sočne. Baš takve su ove low carb tikvice s kokosovim brašnom.

Popularnost low carb načina prehrane dala je naglasak na kokosovo brašno koje ima nizak udio ugljikohidrata, a obiluje zdravim mastima. Ono je gluten-free, nema tragova ni mlijeka ni orašastih plodova u njemu što je bitno za one osjetljive na neku od tih namirnica, ima nisku kalorijsku vrijednost, visok udio vlakana i doslovno postoje stotine recepata za pripremu obroka s kokosovim brašnom.

Ako dosad niste isprobali nijedan, vrijeme je da omiljene tikvice upoznate s kokosom i istražite svijet low carb pohanja.

Tikvice

 

PHOTOS BY: Unsplash, Freepik / Sva prava pridržana

Sastojci

2-3
Kom
Tikvice
3
Velike žlice
Kokosovo brašno
2
Kom
Jaja
2
Velike žlice
Parmezan
5
Velikih žlica
Kokosovo ulje
1
Velika žlica
Voda

Priprema

1.
Tikvice narežite na ploškice i obrišite ih ubrusom dok izbacuju vodu.
2.
Povežite vodu i jaja u jednoj zdjeli, a u drugoj parmezan i kokosovo brašno.
3.
Ploškice tikvice umočite prvo u jaja pa u mix kokosovog brašna i parmezana.
4.
Na zagrijano ulje, stavite pržiti tikvice, sa svake strane po minutu, a potom pohane tikvice posložite na papirnate ubruse prije posluživanja.

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.