vinkovci naslovna (1)

Ovaj je hrvatski grad staro odlagalište otpada pretvorio u prekrasnu, zelenu oazu

GREEN_300_listici_sredina

Urbani parkovi

U Vinkovcima je nekadašnje ruglo grada, odlagalište otpada Papuk, pretvoreno u pravu zelenu oazu, čiji će se dio uskoro pretvoriti u rekreacijsko-sportski park s uređenim popratnim sadržajima.

Da se od površina, kojih bi se trebalo sramiti, može napraviti zelena oaza, koja nudi utočište od gradske buke i pruža kontakt s prirodom, dokaz je Grad Vinkovci. Ondje je nekadašnje gradsko odlagalište otpada Papuk pretvoreno u uređenu zelenu površinu, čiji će dio uskoro postati i novi sportsko-rekreacijski centar. Na površini od 12 hektara osmislit će se i izgraditi sportski tereni i dječja igrališta, a vrijednost projekta procijenjena je na milijun eura, od kojih će većina biti osigurana iz europskih fondova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Bosančić (@ivan_bosancic_)

“Naši sugrađani tako će na prostoru nekadašnjeg odlagališta otpada koje smo pretvorili u zelenu oazu nadomak samom središtu grada, uskoro na raspolaganju imati moderno opremljen sportski i zabavni park s osvijetljenim dječjim i sportskim igralištima, igralištem za 3×3 košarku, stolovima za stolni tenis, trim stazom za rolanje i trčanje i vježbalištem te sjenicama, klupama, stolovima i raznim multimedijskim sadržajima”, na službenim stranicama Grada Vinkovaca poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kako je najavljeno, južni dio Papuka i dalje će ostati bez dodatnih sadržaja kako bi građani mogli uživati u tišini i miru priroda. Na cjelokupnom prostoru kreće se i sa sadnjom stabala kako bi ovaj dio grada dobio malu park šumu.

O samom izgledu i sadržajima novog sportsko-rekreacijskog centra na Papuku svoje mišljenje mogu dati i građani, a gradonačelnik ih je pozvao da mu se obrate sa svojim idejama i željama kako bi zajedno Vinkovce učinili još ljepšim mjestom za život.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.