CFcdfN7JtN5

Osim zbog neodoljivog mirisa, ovaj parfem volimo zbog refill pakiranja!

Čarobna fuzija bijelog cvijeća

Po prvi puta u industriji luksuznih mirisa, Giorgio Armani predstavio je parfem My Way s ponovno punjivim pakiranjem. Iako je izašao prošle godine, i dalje je parfem o kojem se ne prestaje pričati.

My Way Eau de Parfum je suvremeni cvjetni miris za nove generacije. Svijetao, moderan i ženstven, ovaj opijajući miris je poput moćnog, blistavog buketa bijelog cvijeća koji širi duh nove ženstvenosti koju karakterizira otvorenost, elegantnost i samootkriće.
Kompozitori mirisa Carlos Benaïm i Bruno Jovanovic odabrali su najfinije sastojke kako bi ispričali My Way priču, odvodeći osjetila na nezaboravnu mirisnu avanturu. My Way miris predstavlja svojevrsnu fuziju kultura, objedinjujući najfinije sastojke sakupljene diljem svijeta. Gornje note mirisa komponirane su od kalabrijskog bergamota u Italiji i egipatskog cvijeta naranče. Ova fuzija kreira prozračnost, pozivajući nosioca da se upusti u avanturu za novim doživljajima i poznanstvima. U srcu My Way mirisa je indijska tuberoza, u spoju s jasminom Grandiflorum i jasminom Sambac, također iz Indije, za prekrasan, ženstveni duh. Temeljne note mirisa komponirane su od Premium Bourbon vanilije s Madagaskara, cedrovine iz Virginie te bijelog mošusa. Ova topla baza kreira miris koji je poput vrijednog talismana, nezaboravan dio avanture i podsjetnik na proživljena iskustva i susrete.

NAJFINIJI SASTOJCI, ODRŽIV RAZVOJ

Armani Beauty se zalaže za korištenje prirodnih sastojaka koji su ekološki uzgojeni kako bi se osigurala njihova održivost. Proces se odvija putem lokalnih programa koji podržavaju zapostavljene i ekonomski ranjive zajednice, u kolaboraciji s lokalnim nevladinim udrugama. U ovom slučaju je riječ o vaniliji koja je u kompoziciji mirisa My Way, ubranoj na Madagaskaru. Ovaj program promovira socijalnu uključenost na način da se prioritiziraju lokalni proizvođači koji će osigurati posao i prihode onima koji su obično isključeni iz tržišta rada.  Na ovaj način se u potpuno kontroliranim uvjetima proizvodi vanilija najbolje kvalitete. U suradnji s lokalnom nevladinom udrugom Fanamby, cijeli proces se odvija u Sava regiji, u glavnom mjestu za proizvodnju vanilije na Madagaskaru. Fokus programa je trostruki: promoviranje razmjene proizvoda, povećavajući kvalitetu same vanilije uz minimalne i stvarne cijene, kako bi se osigurali prihodi za lokalne proizvođače. Na taj način potiče se proizvođače na uzgajanje riže i kave uz vaniliju, te također potiče na poduzetništvo i štiti bio raznolikost regije. Osim toga, važno je i pošumljavanje, program kojim se nastoji zasaditi 150 hektara šumskog područja do kraja 2020. Procijenjeno je da će ovaj program donijeti korist barem 30% lokalnih farmi na tom području. Uz to, miris je formuliran na bazi biljnog alkohola, deriviranog iz francuske cikle uzgojene na organski način.

SUVREMENO STVARALAŠTVO

 Tradicionalne tehnike donose inovacije kako bi se kreirale čiste, profinjene note s naglašenom blistavosti i prirodne autentičnosti koja definira kompoziciju mirisa My Way. Indijska tuberoza u srcu mirisa ručno je ubrana u regiji Mysore, na farmama i poljima naselja Tirumakudal Narsipur u Karnataki. Posebno proizvedeno za Giorgia Armani, srce tuberoze dobiveno je koristeći tehniku molekularne destilacije, koja omogućava parfumerima odabrati specifičnu molekulu tuberoze. Rezultat je nota koja je vrlo kremasta, baršunasta te svojim mirisom priziva cvjetna polja tuberoze. Procesom molekularne destilacije dragocjeni, prirodni sastojak se otkriva do same srži i na taj način otkrivaju se prekrasni, skriveni aspekti mirisa. Cvijet naranče kreiran je uz korištenje modernizirane verzije artizanalne ekstrakcije, koja omogućava sakupljanje sastavnica mirisa koje biljka otpušta. Nakon što je voće gorke naranče ubrano u Egiptu u siječnju, a cvijeće naranče u ožujku i travnju, proces se nastavlja u Kairu. Ovaj dugotrajan i radom-intenzivan proces uključuje ponavljajući proces ubrizgavanja cvijeta naranče u esenciju gorke naranče kako bi se postigla hladna ekstrakcija mirisa. Ova potpuno prirodna metoda čuva svo bogatstvo i kompleksnost cvijeta naranče, uz postizanje potpune vibrantnosti voća. Još jedan dio procesa dobivanja profinjenog mirisa My Way je trenutak kada parfumeri kombiniraju sastojke koji čine sami koncentrat mirisa, važući ih u Grassu u Francuskoj. Nakon što se sastojci pomiješaju na odgovarajućoj temperature, sastojci se ručno važu tradicionalnom metodom koja rezultira savršenom konstrukcijom mirisa.

PAŽLJIVO OSMIŠLJEN DIZAJN

Bočica je iznimno elegantnog dizajna, koji istovremeno omogućava održivost. Na bočici se ističe kontrast oblika – zaobljeni čep u odnosu na pravilne linije ostatka bočice. Kroz pojačano staklo nazire se vibrantna ružičasta tekućina čija boja je kontrastivna tamno plavoj boji čepa. Dizajniran poput glatkog dragocjenog kamena, čep krasi luksuzni zlatni prsten. Bočica je istinski prikaz estetike Giorgia Armani, a njen dizajn zrači harmonijom elemenata u kontrastu. Bočica s inovativnim sistemom ponovnog punjena napravljena je s posebnom odgovornošću prema okolišu, predstavljajući tako profinjeni miris prezentiran u ekološki održivom pakiranju.

 DRAGOCIJENI TALISMAN

Čep bočice tamno plave boje podsjeća na dragocjeno kamenje. Ono simbolizira moćni talisman koji sakuplja proživljena iskustva koja su inspiracija samog mirisa My Way. Glatka struktura čepa i posebni okrugli oblik donose suvremenu reinterpretaciju motiva kamena koja je postala potpis Giorgio Armani mirisa. Svjetlucavi zlatni prsten s ugraviranim Giorgio Armani imenom okružuje kamen, simbolizirajući put. Još jedan profinjeni detalj je plava tkanina oko vrata bočice, koja simbolizira bezvremensko modno nasljeđe i elegantni dizajn Giorgia Armanija.

DIZAJNIRAN DA POTRAJE

Bočica s ponovno punjivim pakiranjem dizajnirana je uz posebnu posvećenost okolišu, koja je od važnosti Giorgiu Armani. Po prvi puta u industriji luksuznih mirisa, ovaj inovativni i čisti način ponovnog punjenja potpuno je jednostavan. Čep bočice se odvrne, a refill pakiranje mirisa od 150ml se okrene naopako i pričvrsti na vrat bočice. Originalna bočica se na taj način ponovno napuni, bez gubljenja ijedne kapi mirisa. Na kraju postupka, čep se ponovno zavrne. Bočica od 50ml i refill pakiranje od 150ml zajedno omogućavaju uštedu reducirajući 55% korištenog stakla, 64% korištene plastike, 75%  korištenog metala i redukciju od 32% korištenog kartonskog pakiranja. Staklo bočice i refill pakiranja može se reciklirati, a osim toga je i svaki element bočice pogodan za reciklažu.

PHOTOS BY: Armani Beauty, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.