Image: 697545223, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Odobrena prodaja laboratorijski uzgojenog mesa: ‘Ovime započinje nova era’

GREEN_300_listici_sredina

FDA tvrdi da je meso sigurno

Kompanije, koje obje proizvode uzgojenu piletinu, planiraju svoje proizvode najprije poslužiti u luksuznim restoranima prije nego što povećaju proizvodnju čime bi postigli nižu cijenu za trgovinu mješovitom robom.

Američke kompanije dobile su konačno odobrenje američkog Ministarstva poljoprivrede (USDA) za prodaju mesa ugojenog u laboratoriju. Kako navodi BBC, riječ je o kompanijama Upside Foods i Good Meat, prvim tvrtkama koje su dovršile američki postupak za odobravanje uzgojenog mesa.

Ovim postupkom SAD postaje druga zemlja u svijetu, nakon Singapura, koja je dopustila prodaju uzgojenog mesa koje se dobiva iz uzoraka stanica stoke.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) već je utvrdila da je meso sigurno za konzumaciju.

‘Ostvarenje sna’

“Ovo je ostvarenje sna. Ovime započinje nova era”, kazala je izvršna direktorica Upside Foodsa Uma Valeti.

Ipak, kompanije još uvijek utvrđuju točan vremenski okvir u kojem će se proizvodi naći na tanjurima.

Tvrtke koje se bave proizvodnjom uzgojenog mesa nadaju se da će njihovi proizvodi postati privlačna alternativa za ljubitelje mesa koji traže ekološki prihvatljiviju i humaniju opciju.

 

PHOTOS BY: Upside Foods, Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.