robert-bye-4hcpIbqQM8c-unsplash

Nema otpada ni jednokratne plastike: Ovaj fantastičan domaći filmski festival ne smijete propustiti

GREEN_300_listici_sredina

Vrhunski filmovi i dobra zabava

“Ovo nastavlja biti prva manifestacija bez otpada u regiji, stoga vas pozivamo da podržite održivost i pridružite nam se u ovom velikom koraku prema zaštiti okoliša", kažu organizatori.

Okolica grada Bakra uskoro će postati ljetna pozornica za sjajne Filmske ljetne večeri, čiji organizatori posjetiteljima obećavaju odličnu zabavu uz velik izbor kratkometražnih filmova, ali i ponudu lokalne hrane i pića.

Osim toga, organizatori mole posjetitelje da ne donose jednokratnu plastiku te da ponesu svoje dekice ili jastuke na kojima će sjediti za vrijeme projekcije filmova.
Naime, riječ je o waste-free sustainable eventu koji se do iduće godine želi prometnuti u mali lokalni boutique film festival.

Filmske večeri, Bakar
Ilustracija
‘Prva manifestacija bez otpada u regiji’

Za prvu večer, 7. srpnja, organizatori su pripremili kratkometražne filmove iz regije, a za najbolji će se dodijeliti i nagrada. Žiri se sastoji od Gracije Filipović, Mare Prpić i Miodraga Vučinića.

Druge večeri, 8. srpnja, prikazuje se film “Burning Days”, koji je osvojio brojne prestižne nagrade diljem svijeta (Cannes Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Sao Paulo International Film Festival, Chicago International Film Festival i brojne druge).

“Ovo nastavlja biti prva manifestacija bez otpada u regiji, stoga vas pozivamo da podržite održivost i pridružite nam se u ovom velikom koraku prema zaštiti okoliša tako što ćete donijeti svoje posude i čaše koje nakon eventa uzimate sa sobom“, ističu organizatori.

PHOTOS BY: Profimedia, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.