joe-green-_ot7H65_6uA-unsplash

Nacionalni park Krka ovaj vikend posjetiteljima nudi besplatan ulaz

GREEN_300_listici_sredina

37 godina jednog od najljepših nacionalnih parkova

Nacionalni park "Krka" osmislio vam je plan za ovotjedni vikend. Nude besplatan ulaz u povodu 37. rođendana.

Najpoznatiji slapovi u središnjoj Dalmaciji, odnosno Nacionalni park “Krka” slavi 37. rođendan, a tim povodom ovog vikenda (22.-23. siječnja 2022.) svim posjetiteljima nude besplatan ulaz za razgledavanje jednih od najljepših slapova. Iako je zima, to vas ne bi trebalo spriječiti da ovotjedna vikend destinacija budu baš slapovi Krke u čijim će prizorima zasigurno uživati cijela obitelj. Osim besplatnog ulaza, Nacionalni park je za sve posjetitelje pripremio i emotivni serijal fotografija “Ljudi s Krke”.

Podsjetimo, Nacionalni park “Krka” smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Ovaj Nacionalni park je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. S potopljenim dijelom ušća Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke. Već je sredinom 20. stoljeća prepoznata potreba da se pravno zaštiti rijeka Krka i njezino zbog iznimnih prirodnih vrjednota koje treba očuvati. Inicijativa za proglašenje rijeke Krke nacionalnim parkom pokrenuta je 1971., kada je izrađen i prostorni plan.

Više informacija od Nacionalnom parku, kao i radnom vremenu tijekom vikenda, provjerite ovdje.

 

PHOTOS BY: Facebook, np-krka.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.