OLIVIA GREEN CAMPING DONOSI

Otkrili smo odličan eko-kamp u kojem može uživati cijela obitelj!

GREEN_300_listici_sredina

Tko kaže da ekologija i luksuz ne idu zajedno?

U posljednjih pet do deset godina zabilježen je pozitivan pomak u turističkoj industriji prema ekološkoj svijesti i održivosti. Masovni turizam počeo je itekako negativno utjecati na klimu, a turistička industrija odlučila je nešto poduzeti. Danas možete uživati na odmoru bez grižnje savjesti znajući da ne štetite okolišu. Takav odmor možete doživjeti i u Lijepoj Našoj…

Ekoturizam je više od posjećivanja prirodnih atrakcija i mjesta. Ono potiče ljude da to čine na odgovoran i održiv način, a sam pojam odnosi se na putovanja s naglaskom na očuvanje okoliša. Cilj je educirati turiste o naporima očuvanja ljepota prirode dok im istodobno pruža priliku za odmor i istraživanje svega onoga što nam je podarila Majka priroda. U ekoturizmu uživaju destinacije poput Madagaskara, Ekvadora, Kenije i Kostarike, a mi se nadamo da će se i Hrvatska uskoro naći na toj mapi.

Naime, otkrili smo novi kamp koji bi mogao postati omiljena destinacija svih ljubitelja prirode i održivog načina života. Olivia Green Camping smješten je u Tisnom, na blagoj padini s pogledom na jugozapad. Izoliran položaj te spajanje udobnih kamping vila te prostranih parcela sa živopisnom, netaknutom prirodom Dalmacije, nudi iskustvo ekološkog odmora za cijelu obitelj.

Osim prostranih kamping parcela, u ponudi je smještaj u novim, luksuznim eko kamping vilama u kojima ćete doživjeti tretman s pet zvjezdica. Sve vile orijentirane su prema obali te ćete se svakog jutra buditi s pogledom koji oduzima dah. Vile također imaju BIO certificate što znači da su izrađene od recikliranih materijala i prirodnih materijala koji se mogu ponovno reciklirati. Svaka vila ima veliku zasjenjenu terasu s pogledom na more kako biste mogli provesti dan opuštajući se i uživajući u prekrasnom pogledu, dok neke imaju i bazene koji se nalaze tik do vile.

Međutim, nije nas oduševio samo smještaj i pogled na nezaboravne zalaske sunca. Impresionirao nas je cijeli princip rada i sve što kamp radi po pitanju održivosti. Kamping parcele opremljene su priključkom za električnu energiju, vodu i odvodnju. Kao sustav pročišćavanja vode koristi se vodeni pročistač trećeg stupnja. To znači da se sva voda, koja se koristi u kampu, pročišćava i može se i dalje koristiti. Olivia Green Camping koristi je isključivo za navodnjavanje kompletnog kampa.

Nedavno je završen i projekt instalacije solarne fotonaponske elektrane, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Energija dobivena tim putem, dovoljna je za 25% potreba kampa, a želja je maksimalno povećati taj postotak te će daljnja ulaganja svakako ići u tom smjeru. Vrijednost projekta je 503.760,00 HRK, a iznos sufinanciranja 412.908,00 HRK.

U ponudi su razni izleti i aktivnosti, a oni najpopularniji uključuju posjet Nacionalnom parku Krka ili Nacionalnom parku Kornati, zip-line preko kanjona rijeke Čikole te džip safariji kojima ćete otkriti skrivene kutke i ljepote zaleđa Dalmacije. Animacijski tim brine se za one najmlađe, ali i odrasle koji mogu sudjelovati u zabavnim rekreacijskim aktivnostima.

Kada ogladnite, tu je restoran Olivia koji nudi autentična jela s modernim “twistom”. Filozofija restorana je ponuditi jela od svježih, sezonskih i visokokvalitetnih sastojaka – s naglaskom na vrhunske proizvode lokalne proizvodnje. Kako se kamp nalazi u masliniku s više stotina stabala, ima i onih starih i do 150 godina, a neprestano se sade nova. Svake godine nakon berbe u kampu se radi vlastito maslinovo ulje, koje se koristi u restoranu. Prije nego što krenete na počinka, uz bazen se opustite u lounge baru i isprobajte neke od raznovrsnih koktela ili prirodno cijeđenih sokova.

Kontinuiranim ulaganjem, selektivnim recikliranjem otpada, izbacivanje korištenje jednokratne plastike te korištenjem lokalno proizvedene hrane u restoranu, pružit će vam osjećaj povezanosti s prirodom koja vas okružuje kada odlučite provesti svoj odmor u ovom kampu. Sada je, više nego ikada prije, postalo jasno da svatko od nas treba dati svoj doprinos za boljitak i očuvanje našeg prekrasnog planeta, stoga će Olivia Green Camping za svaku vašu ostvarenu rezervaciju posaditi drvo, u vaše ime, u suradnji s Eden Reforestation Projects neprofitnom organizacijom koja je do svibnja 2021.g. posadila preko 583 milijuna drveća diljem svijeta! Mislimo da ne postoji bolji suvenir od toga.

“Zajedno do EU fondova”

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.