medo naslovna (1)

Medvjed samo 10-ak km od Zagreba: Snimile su ga kamere 3 km od prvih kuća

GREEN_300_listici_sredina

Nikad nije viđen tako blizu

Kamere su u okolici Zagreba snimile rijedak prizor, medvjeda samo 10-ak kilometara od glavnoga grada Hrvatske.

Nakon medvjeda koji se pojavio u Kostreni, primijećen je medvjed i blizu Zagreba. Naime, već nekoliko mjeseci lovačke kamere “hvataju” medu na području oko Stupnika, samo 10-ak kilometara od shopping centra Arena.

Medo je nedavno snimljen na udaljenosti 3 km od prvih kuća u naselju Stupnik. Kako kamere bilježe, medvjed je očito bio u potrazi za hranom pa je “napao” polje kukuruza, gdje se malo okrijepio.

Ekipa RTL-a izašla je na teren i razgovarala s mještanima koji su bili začuđeni jer još do sada nije zabilježeno da se medvjed pojavu u ovome području, a kamoli da tako blizu priđe naseljenome mjestu.

Kako piše Danas.hr, riječ je o mladome medvjedu, starome oko 2,5 godine, koji se očito nedavno odvojio od mame medvjedice i u potrazi je za hranom.

Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za RTL je izjavio kako nije bilo potrebe za intervencijom jer je medvjed bio miran, ali da se i dalje prati situacija.

Iz lovačkog društva pretpostavljaju da se medvjed spustio sa Žumberka, a prethodno je viđen u šumskom području oko mjesta Horvati.

medvjed oko zagreba

U našim šumama ima oko 940 medvjeda i oni su zakonom zaštićene životinje.

PHOTOS BY: Unsplash/Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.