medo naslovna

Crni medvjedić osvojio društvene mreže: Došao je na kupanje na plažu krcatu turistima

GREEN_300_listici_sredina

Potražio osvježenje u moru

Snimke mladoga crnoga medvjeda kako se kupa na plaži Destin u Floridi obišle su svijet, a medo je postao viralan. Zamislite koje je to bilo iznenađenje kupača kada su u moru vidjeli crnu životinju, za koju su neki isprva pomislili da je pas. 

Crni medvjedi nalaze se diljem Floride, ali trebaju šumska područja s gustim zaklonom i obiljem sezonske hrane poput voća, vegetacije, žira i orašastih plodova. Stoga, iznenađenju kupača na floridskoj plaži Destin nije bilo kraja kada su u moru ugledali mladoga crnoga medvjeda kako uživa u morskim valovima.

Iznenađeni očevidci izvadili su mobitele i počeli snimati medu, a snimke su se ubrzo proširila po društvenim mrežama i objavljene su na mnogim svjetskim portalima – medo koji se kupa na plaži krcatoj turistima postao je viralno čudo.

Jedan od očevidaca, kapetan Frank Merrell vraćao se s ronilačkog izleta kada je primijetio nešto crno u vodi. “Prva mi je pomisao bila da je to možda pas, ali sam bio potpuno šokiran kada sam shvatio da je riječ o medvjedu”, izjavio je za novinare portala FOX35.

 

“Isprva sam bila šokirana jer sam najmanje očekivala da ću vidjeti medvjeda kako pliva na prepunoj plažo”, rekla je Steffani Saddler, također za navedeni portal.

“Izašao je iz vode, izgledao je umorno. Svi smo bili šokirani i zadivljeni kada smo ga vidjeli”, rekla je Jennifer Smith, jedna od osoba koja je snimila i na svome Instagram profilu objavila  crnoga medu.

 

Što je medo tražio na plaži i kako je ondje završio vjerojatno je pitanje koje si mnogi postavljaju. Medvjedići žive sa svojim majkama u nekim predjelima svijeta čak i do treće godine života, a negdje ih majke otjeraju od sebe kada navrše godinu i pol dana i kada su one spremne na novo parenje.

Tijekom razdoblja života s mamom medvjedići uče opstati u prirodi, ali njihov opstanak ovisi o naučenim lekcijama. Kako je kod floridskih medvjeda ovo sezona parenja i vjerojatno ostavljanja medvjedića iz prethodnoga legla, očito je mali medo propustio važnu lekciju – držati se podalje od ljudi.

PHOTOS BY: Green.hrYouTube Screenshot/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.