zdenek-machacek-hztya2tQqB8-unsplash

U Kostreni mještani vidjeli medvjeda: Potraga je u tijeku

GREEN_300_listici_sredina

Stigao i interventni tim

Mještane se poziva na oprez te upozorava da se medvjedu, ako ga vide, ne približavaju.

U Kostreni je u nedjelju navečer uočen medvjed koji se kretao Šetalištem kostrenskih pomoraca, iznad uvale Svežanj. Kako javlja HTV, stanovnici su obaviješteni i pozvani na oprez, dok za medvjedom traga interventni tim koji bi ga trebao pronaći, uspavati, a zatim vratiti u primjereno, prirodno okružje.

Da se medvjed pojavio u Kostreni potvrdio je tamošnji načelnik, Dražen Vranić, kazavši da su obaviještene sve službe te da je iz Zagreba u Kostrenu poslan interventni tim u nadležnosti Veterinarskog instituta i Ministarstva poljoprivrede.

‘Ne približavajte mu se’

Kako je priopćeno na internetskim stranicama Općine, medvjed se u trenutku dojave mještana kretao Šetalištem kostrenskih pomoraca, iznad uvale Svežanj, o čemu su obaviještene sve nadležne službe i Lovačko društvo “Jelen”.

Mještane se poziva na oprez te upozorava da se medvjedu, ako ga vide, ne približavaju i što prije dojave njegovu lokaciju pripadnicima Lovačkog društva “Jelen” na brojeve 098/982 2364 ili na 091/258 2103.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.