Snapinsta.app_355410143_804236717965523_6021054421609627610_n_1080

Jeste li za malo odmora bez mobitela? Znamo za prvi otok na svijetu koji ih ne dopušta

GREEN_300_listici_sredina

... i nalazi se u Europi

Koliko često ste izjavili da ćete idući put na godišnjem odmoru u potpunosti biti nedostupni za pozive, poruke, mailove, ...? Jeste li uspjeli? Možda vas ovaj otok u Finskoj potakne na to.

Kad razmišljate o destinacijama gdje biste mogli provesti godišnji odmor, pada li vam na pamet mjesto gdje mobilni uređaji, odnosno sve što ima ekran nije dopušteno? Upoznajte Ulko-Tammio.

Isključite se na nekoliko dana

Otok za umorne građane današnjice, tako otprilike možemo opisati Ulko-Tammio, otok u Finskom zaljevu koji se promovira kao prvi otok na svijetu bez telefoniranja. Ulko-Tammio mali nenaseljeni otok nedaleko od morske granice Finske s Rusijom i idealno je mjesto za jedrenje i planinarenje.

“Otok Ulko-Tammio, koji se nalazi uz obalu Hamine, ovog će ljeta biti područje bez telefoniranja. Želimo potaknuti turiste da isključe svoje pametne uređaje te da zastanu i istinski uživaju na otocima”, objašnjava Mats Selin, stručnjak za otočni turizam u tamošnjoj turističkoj zajednici Visit Kotka-Hamina.

Hoće li im to poći za rukom?

Ako ste se pitali jesu li mobiteli u potpunosti tamo zabranjeni, nisu, to ne znači da otok nema internetsku vezu ili da postoji neka stroga kontrola na otoku koja provjerava jeste li kročili na otok s mobitelom ili ne. Cilj turističke zajednice je osloniti se na povjerenje samih posjetitelja da su spremni odvojiti se od svojih telefona dok uživaju u posjetu mjestu.

“Ako netko želi buljiti u ekrane, postoji cijeli drugi svijet u kojem to možete učiniti. Zašto ne biste došli na naš otok i isprobali novi pristup na ovom surovom mjestu? Možda ćete bolje primijetiti koliko je lijepa priroda”, poručuju za strane medije iz turističke zajednice.

Odlazak na otok, daleko od kopna, idealna je prilika da se izazovete pustiti telefon iz ruku, makar i nakratko. Kako tvrde začetnici ove kampanje, Ulko-Tammio je dio nacionalnog parka i može se pohvaliti prekrasnim vidicima, čistim zrakom, morskim povjetarcem, prirodom i tornjem za promatranje ptica što je svakako zdravija opcija, od one da konstantno promatrate svoje ekrane.

prvi otok na svijetu

 

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.